nlc.hu
Szabadidő

160 méteres hórajz Finnországban

Káprázatos hórajzot tapostak a hóba, két nap alatt készült el a 160 méteres alkotás

Gigantikus hópelyhet tapostak a hóba Finnországban egy művész vezetésével.

Több ezer lépéssel a hóban készítettek egy mulandó, ám káprázatos műalkotást a finn főváros közelében egy golfpályán helyi lakosok.

Egy helyi amatőr művész, Janne Pyykko útmutatásával 11 hótalpat öltő önkéntes számos geometriai mintát „topogott ki” a havas golfpályán, az alakzatok együtt egy hatalmas hópehelyre emlékeztetnek.

Hórajz Finnországban

A 160 méter átmérőjű, geometrikus formákból álló ábra a hóban, amelyet Janne Pyykko finn amatőr művész irányítása alatt önkéntesek tapostak a hóba a Helsinki közelében fekvő Espoo településen február 8-án (Fotó: MTI / AP / Pekka Lintusaari / Pekka Lintusaari)

A 160 méter átmérőjű műalkotás két nap alatt készült el. Ez lehet a legnagyobb hórajzolás az északi országban a Helsingin Sanomat finn napilap szerint.

Hórajz Finnországban

Óriási rajz a hóban a Helsinki közelében fekvő Espoo településen február 8-án (Fotó: MTI / AP / Pekka Lintusaari / Pekka Lintusaari)

„Ez számomra az emberi fejlődés egy útja volt. Azt akartam megtanulni, hogyan lehet ösztönözni az embereket, és tudni akartam, képes vagyok-e irányítani őket” – mondta Pyykko, aki a vizuális effektusok szerelmese, és már maga is készített több kisebb illusztrációt hóban.

Pykko elismerte, hogy a rajzokat legjobban a levegőből lehet megfigyelni. Mint hozzátette, a lofkullai golfpályán készített alkotás mintázatainak megtervezése hatalmas feladat volt.

Hórajz Finnországban

Két napig tartott, hogy aprólékos taposással elkészítsék a 160 méter átmérőjű hórajzot (Fotó: MTI / AP / Pekka Lintusaari / Pekka Lintusaari)

A műalkotás átmeneti, csak a következő nagy hóesésig lesz látható, vagy addig, amíg egy hatalmas szél nem radírozza le a lábnyomokat.

(MTI)

Alkotások a hóban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top