nlc.hu
Életmód

Orvosi rendelés szigorítása

Nemsokára fizethetsz, ha nem vagy ott időben az orvosnál

Az orvosok szerint rossz megoldás lenne a létező problémára a francia kormány terve.

A francia kormány új javaslata: 5 eurós büntetés az orvosi rendelésekről alapos indok nélkül elmaradó betegeknek – írja a The Guardian. Az orvosok szakszervezetei és a betegek szerint viszont ez nem megoldás a problémára.

A kormány által citált adatok szerint

Nemsokára fizethetsz, ha nem vagy ott időpontra az orvosnál

évente 27 millió esetben maradnak el időpont foglalással fixált találkozók. A büntetés bevezetését az egészségügyi szolgáltatások javításával magyarázzák. A törvényjavaslat szerint, aki orvosi időpontot foglal, köteles hitelkártya adatait megadni. Ha valaki 24 órával az időpont előtt nem mondja le alapos indok nélkül, az orvos levonhatja az 5 eurós díjat. A francia kormány 2027-ig

megduplázná az orvosi egyetemi helyek számát

is, 8000-ről 16 000-re. Ezáltal mindenki számára biztosítani szeretnék a háziorvoshoz való hozzáférést fél órán belül. Az új, 2025-ben bevezetni tervezett rendszer lehetővé tenné a közvetlen foglalást egyes szakorvosokhoz és lehetőséget adna a patikusoknak is, bizonyos gyógyszerek felírására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top