Magyarország legnagyobb hamburgerét sütik meg Lajosmizsén, csak a hús 80 kiló

F.C. | 2024. Május 13.
Egymázsás étel készül.

Idén 13. alkalommal rendezik meg Lajosmizsén a Szamócás Vásári Forgatagot. A május 18-i rendezvény apropójából a város mellett vezető autópályáról elnevezett M5 Burger burgerező szakács csapata arra vállalkozott, hogy elkészítik Magyarország legnagyobb hamburgerét – számolt be a mixon.hu.

A helyi termelők szezonális terményeinek felhasználásával készülő gigaburgerhez a Melis testvérek 180 liter tehéntejből már elkészítettek egy 50 centi átmérőjű sajtot. Az óriási méretű bucit – ami több mint egy méter átmérőjű és 10 kiló súlyú lesz – Szabi, a pék süti majd. A dupla burgerbe kétszer 40 kiló húst sütnek, a többi hozzávalóval együtt egy mázsánál is nagyobb lesz a rekordvárományos finomság.

Rekordhosszúságú kolbászt már készítettek idén márciusban Sajóvámoson, órákon át töltötték tizennégyen. A 3972 méterével új Guinness-rekord született akkor. Pár napja palacsintakészítésből is meglett a rekord: 740 méteres palacsintakígyót tekertek Nyúlon. Tavaly szeptemberben pedig egy 2,3 négyzetméteres rántott húst készítettek Debrecenben, ami 150-szer lett nagyobb, mint egy normál méretű. Ezzel világrekord született.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ezt olvastad már?

A világ legjobb burgerei

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version