nlc.hu
Életmód
Erős a forint, a szakértők szerint most kell pénzt váltani a nyaraláshoz

Erős a forint, a szakértők szerint most kell pénzt váltani a nyaraláshoz

Később arra számítanak, hogy a forint ismét gyengülésbe kezd.

387 forint környékén válthatunk mostanában eurót, ami egy egészen üdítő szám, ugyanis nemrég még 400 forint környékén fizethettünk egyetlen euróért. A jegybank a kamatcsökkentés lassításával stabilizálni tudta a hazai fizetőeszközt, de az Egyensúly Intézet szerint ez a hatás nem tart ki sokáig, hamarosan újra 400 környékén kell fizetnünk egyetlen euróért – írja az RTL.

Pénzváltó

Pénzváltó erős forinttal (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A forint jelenleg háromhavi csúcsán van, a dollárhoz képest három hét alatt három százalékkal javult az árfolyam. Részben ennek is köszönhető a jelenleg a kutakon látott üzemanyag-árcsökkenés.

Az erősebb forintnak köszönhetően kevésbé drágulnak az élelmiszerek és az építőanyagok

, így az infláció megfékezéséhez is hozzájárul. A Magyar Nemzeti Bank lassabb kamatcsökkentése vonzó a befektetők számára, mivel a magyar kamat most valamivel magasabb, mint amit dollárba vagy euróba fektetéssel lehet elérni.

Szabó Barna, az Egyensúly Intézet vezető közgazdásza idén alapvetően 395-400-as árfolyammal számol az euróhoz képest, jövőre pedig további gyengüléssel ez a szám a 410-419-es értéket is elérheti a jegybank további csökkentésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top