nlc.hu
Életmód
Ismerd meg a táncos történetét, aki nyakába vette Olaszországot és véletlenül rátalált a szerelem!

Ismerd meg a táncos történetét, aki nyakába vette Olaszországot és véletlenül rátalált a szerelem!

Kacie profi táncos volt, mígnem egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy nyakába veszi Olaszországot, mindezt teljesen egyedül. Az utazás az egész életét fenekestül felforgatta, persze a lehető legjobb értelemben.

Sokan félünk attól, hogy egyedül a nyakunkba vegyük a világot. Rengeteg olyan romantikus filmmel találkozhatunk, amelyben a főhősnő otthagy csapot papot, és nem félve az ismeretlentől egy hatalmas kalandba fog. Gondoljunk csak a Napsütötte Toszkánára, amelyben a Diane Lane által alakított karakter, Frances egy hirtelen ötlettől vezérelve hátrahagyta otthonát és a nyüzsgő várost, majd a festői Olaszországba költözik. Az ilyen filmek hatására kedvet kaphat az ember, hogy hasonló hirtelen döntéseket hozzon, majd egy pár perccel később el is illan ez a gondolat. Egy fiatal lány, Kacie Rose Burns azonban úgy döntött, hogy megírja a saját tündérmeséjét. 

Profi táncos volt, aztán úgy döntött, hogy a nyakába veszi Olaszországot, méghozzá teljesen egyedül

Kacie profi táncosként dolgozott New Yorkban, azonban a sok évnyi belefektetett munka után nagyon kimerültnek érezte magát, ráadásul úgy érezte, hogy elakadt a karriere is. 

„Nagyon kimerítő karrier, sok az elutasítás és a politika. Egy kicsit elakadtam és boldogtalannak éreztem magam” – mesélte a CNN-nek. 

Kacie Olaszországban

Kacie Olaszországban (Fotó: Instagram/kacierose_)

Kacie elmondása szerint már régóta vágyott Olaszországba, azonban évek teltek azzal, hogy várta a megfelelő pillanatot, pontosabban azt, hogy valamelyik barátja vele tartson. Majd az egyik este – amikor már hajnali két órát ütött az óra –, úgy gondolta, hogy eleget várt, és lefoglalt egy olasz utazást. A táncos azt tervezte, hogy ideje nagy részét Rómában, Velencében tölti majd, Firenzében pedig mindössze néhány napot szeretett volna eltölteni. Az mondás, hogy minden okkal történik, Kacie kalandja után maximálisan bebizonyosodott. Az utazása előtt találkozott egy nővel a helyi közértben, aki arról mesélt neki, hogy öt évig élt Firenzében. A nő rábeszélte, hogy töltsön el egy plusz napot a városban, és Kacie így is tett. Ennek a plusz egy napnak köszönhető, hogy az útja egy jazz bárba vitte, ahol találkozott férjével. 

Nagyon örülök, hogy hallgattam rá. Ez az egyetlen oka annak, a firenzei utazásom során találkoztunk

Azonnal tudták, hogy összetartoznak

A férfi, akivel Kacie találkozott nem más volt, mint a 26 éves Dario Nencetti volt, egy firenzei szálloda szakácsa. Talán a csillagok együttállásának is köszönhető ez a találkozás, ugyanis azon a héten ez volt Dario egyetlen szabad estéje. 

„Emlékszem, hogy megnevettetett” – mondja Kacie, aki szinte azonnal tudta, hogy a férfi különleges. A történetük egy “Ciao”-val kezdődött, majd egészen reggelig abba sem tudták hagyni a beszélgetést. Az elkövetkezendő két napban szinte minden idejüket együtt töltötték. Kacie úgy érezte magát, mintha egy filmbe csöppent volna, azonban hamar ki kellett ábrándulnia, hiszen kénytelen volt folytatni az utazását. 

„Felszálltam a vonatra, ő pedig a peronon állt. Emlékszem, ahogyan kinéztem a vonat ablakán, nagyon szomorú voltam.”

Ezt követően viszont abba sem hagyták a beszélgetést. Minden egyes nap videóhívásban beszélgettek, még akkor is, amikor Kacie visszatért az Egyesült Államokba. Nem sokkal később Dario is utánament, hogy találkozhassanak. Egy ideig távkapcsolatban éltek, de az igazi kaland csak ezután következett. 

Kacie és Dario válaszút elé érkezett

A pár három hónapot együtt töltött New Yorkban, aztán kitört a koronavírus-járvány. Mivel az éttermek és a kulturális intézmények is bezártak, Kacie és Dario a lakásban ragadt. Ennek ellenére nem estek kétségbe, hiszen megnyugtatta őket a tudat, hogy legalább ott vannak egymásnak. Ez az idill viszont nem tartott sokáig: közeledett a dátum, amikor lejár Dario vízuma.

A pár tudta, hogy két választásuk van: vagy folytatják a távkapcsolatot, vagy összeházasodnak Olaszországban.

Kacie kezdetben bizonytalan volt, hiszen nem tudta, hogy hátrahagyja-e a karrierjét, de a járvány miatt szinte lehetetlen volt megmondani, hogy mikor tud újra fellépni. Így vette a bátorságot és felszállt a repülőgépre élete szerelmével. Kacie beiratkozott egy olasz nyelvi kurzusra, és habár Dario szülei nem tudtak angolul, remekül megértették egymást. A nő szerint Dario családja sokat segített abban, hogy otthon érezze magát egy teljesen idegen országban. Utólag visszatekintve teljesen szürreálisnak tartja azt a gondolatot, hogy egy spontán döntésnek köszönhetően új karrierje, új otthona lett, ráadásul még a szerelmet is megtalálta. 

Sosem tudhatod, hogy mit tartogat számodra az élet. Annyi jó dolog vár még rád, csak bízni kell benne

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top