nlc.hu
Életmód
Otthonról átszaladva mentett életeket egy rendőr

Otthonról átszaladva mentett életeket egy rendőr

Fáradtan ért haza, éppen a pihenéshez készülődött, de a reggele végül máshogy alakult.

Farkas Sándor törzszászlós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrvezetője alig ért haza a 12 órás szolgálatból az ököritófülpösi otthonába, máris csörgött a mobilja, és a következő pillanatban már úton volt egy közeli tűzesethez, ahol csoportos életmentésben vett részt – számolt be a Zsaru Magazin.

“A cipőmet már levettem, és épp az ingemet gomboltam ki, amikor megcsörrent a mobilom. Koszta Nagy Andrea százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjának ügyeletvezetője keresett. (…) Azzal kezdte, jól emlékszik-e, hogy ott lakom az ököritófülpösi szociális gondozó közelében, majd arra kért, nézzem meg, látok-e füstöt felszállni az épületből. (…) Kiléptem a tornácra, és valóban láttam füstöt szállingózni az épület fölött. Ennek ismeretében a százados asszony arra kért, menjek át, és intézkedjek a bentlakók evakuálásáról” – mesélte Farkas Sándor, aki azonnal átrohant az otthonától mintegy 200 méterre lévő szociális intézményhez, hogy segítsen a lakók evakuálásában.

“Egyik ajtót nyitottuk ki a másik után, és határozottan közöltük velük, hogy azonnal el kell hagyják az épületet. Többen még aludtak, és nagyon megrémültek, hogy erre kellett ébredniük, főleg azok, akik segítségre szorultak. Volt, akit kerekesszékben toltunk ki, és olyan is, akit támogatva kísértünk a szabad levegőre” – elevenítette fel a történteket a törzszászlós, aki mire befutottak a tűzoltók és a mentősök, mind a 23 gondozottat segített kiterelni.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top