nlc.hu
Életmód
Összezsugorodhat a pénisz, ha túl ritkán jut szexhez

Összezsugorodhat a pénisz, ha túl ritkán jut szexhez

Kiderült, hogy a szexuálisan inaktív férfiaknál előfordulhat egy nagyon ritka állapot, az úgynevezett pénisz atrófia, mely során a pénisz szövete veszít a rugalmasságából, ez pedig 1-2 centis zsugorodáshoz vezet.

Az 1 hónapnál hosszabb ideig tartó szexhiány férfiaknál és nőknél is növelheti a stressz szintjét a szexuális frusztráció, szorongás, depresszió és harag érzése miatt. Mindez pedig amellett, hogy a hűtlenségre is hajlamosabbá tehet, még az emberi testre is káros hatással van, különösen akkor, ha a néhány hétből végül több hónap lesz. A szeretet, érintés és szexuális kapcsolat hiánya mentális problémákhoz vezet, mint amilyen a depresszió és szorongás, egy 2021-es tanulmány szerint a frusztráció következményeként pedig agresszív viselkedés léphet fel.

A szakértők szerint egy-egy szexmentes időszakon átesni teljesen normális dolog, inkább az az aggasztó, amikor túl hosszúra nyúlik ez a szakasz, vagy rendszeressé válik. Következményként felléphet a pénisz és a hüvelyi atrófiával járó zsugorodás és a szexuális fájdalom, de szerencsére ez meglehetősen ritka és akár 5 évig is eltarthat, mire kialakul. Figyelmeztetnek továbbá arra is, hogy a férfiak szexmentes élet esetén nagyobb kockázatnak vannak kitéve prosztatarák tekintetében is: azok a férfiak, akik havonta legalább 21 alkalommal ejakulálnak, kisebb eséllyel találkoznak ezzel a betegséggel, mint akik havonta csak négyszer, vagy annál is ritkábban.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top