nlc.hu
Életmód
Sátoraljaújhelyi függőhíd.

Horror pénzért mehetsz át az első magyar üveghídon

A sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídja világrekordnak készült, csak közben beelőzték a függőhíd kivitelezőit.

Idén június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján adják át Sátoraljaújhelyt az Összetartozás Hídját – írja a Zempléni Kalandpark közösségi oldalán. A Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program finanszírozásából, 4 milliárd 98 millió forintos támogatással megépített függőhíd használata

földi halandók számára ötezer forint lesz,

legkorábban a zártkörű átadóünnepség után két nappal. A Zempléni Kalandpark vezetői szerint a látványosság évi egymillió látogatót is a térségbe vonzhat. A gyalogoshíd fenntartását a város vállalta és a Zemplén Kalandpark része lesz. A híd a Szár-hegyet és a Várhegyet köti össze. A híd Május patak fölött átívelő szakaszán lépőrácsok helyett speciális üveglapokon lehet majd járni.

 

Sátoraljaújhelyi és sárospataki lakcímkártyával

június ötödikén ingyenesen lehet felmenni a hídra, mindenki más pedig 6-ától tesztelheti bátorságát 5000 forintért a világrekordnak szánt függőhídon. A 80 méter magas és 700 méter hosszú híd az építkezés 2021-es kezdetén a világ leghosszabbja lett volna, ám azóta Csehországban két év alatt, nagyjából 3 milliárd forintból megépült a Sky Bridge 721. A 120 centi széles, 721 méter hosszú függőhídon egyszerre akár ötszáz ember is tartózkodhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top