Kamiont nyert tombolán egy 63 éves, rokkantnyugdíjas nő Békéscsabán, de még nincs jogosítványa

F.C. | 2024. Június 20.
Eddig biciklivel járt, hamarosan már vezetheti a 7 és fél tonnás monstrumot.

Tombolán nyert kamiont egy 63 éves nő hétvégén Békéscsabán, az első országos kamionos találkozón és fesztiválon. Sáros Rózsa – aki már háromszoros nagymama – azt mondta, egy álma vált valóra. „Kint voltam mind a három nap, vettem egy tombolát, aztán kihúzták a számot”mesélte az RTL Híradónak a történtek után 3 nappal, az otthonában. A rokkantnyugdíjas nőnek nincs jogosítványa, de gyerekkorában az édesapja tanította vezetni, ő kamionsofőr volt. 

Elmondása szerint több barátjuk is kamionozik, mindig is vonzotta ez a világ, ezért a háromgyermekes asszony az egyik lányával már jó ideje gondolkoztak azon, hogy fuvaros vállalkozásba fognak, de a szerény anyagi körülményeik eddig ezt nem tették lehetővé. Rózsa eddig biciklivel járt, de vasárnap már megtanulta elindítani a saját kamionját.

“Beindítottam, nagyon szép a hangja” – mesélte.

A szervezők szerint támogatójuk ajánlotta fel a nyereményt. Rózsa egyetlen tombolát vett és azzal nyert, ezzel szemben volt olyan vállalkozó, aki 300 szelvényt vett meg egyszerre.

“A néni felajánlásként kapott egy magánszemélytől belső szőnyegeket a kamionhoz, középboxot, tehát olyan szépen melléálltak az emberek, hogy példaértékű” – mesélte Hlásznyik Péter, az országos kamionos találkozón és fesztivál szervezője.

A család amúgy a nyereményre utószületésnapi ajándékként is tekint, ugyanis Rózsa május 12-én lett 63 éves.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version