nlc.hu
Életmód

Könyörögnek a kamionsofőröknek a britek

Kétségbeesett levélben könyörög a kamionsofőröknek egy angol logisztikai szervezet, hogy térjenek vissza a szakmába

Akár heti több mint négyszázezer forintot, és egyszer négyszázezer forintnak megfelelő belépési pénzt kereshet most az, aki Angliában beáll kamionsofőrnek. A Logistics UK szívhez szóló levélben könyörög.

Levelet küldött szét a Logistics UK nevű szakmai szervezet azoknak a kamionsofőröknek, akik valamilyen okból abbahagyták a szakmát. A levél elején illedelmesen megköszöni mindazoknak, akik még mindig ebben a munkakörben dolgoznak, a szakmát otthagyókat pedig megpróbálják meggyőzni arról, hogy most jött el az ideje a visszatérésnek.

Az ön értékes szaktudására és tapasztalatára soha nem volt még akkora szükség, mint most

– írják rendkívül illedelmes hangnemben.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Ezután hosszan sorolják, milyen fantasztikus lehetőségeket rejt ez a munkakör, dinamikusan növekednek a fizetések, javulnak a munkafeltételek, és lehetőség van már rugalmas beosztásra, teljes- vagy részmunkaidőre is. Ha a munkavégzéshez szükséges CPC tesztje a sofőrnek lejárt, a munkaadók megszervezik az oktatást és finanszírozzák is azt. A brexit, a járvány és a romló munkakörülmények miatt jelenleg több mint százezer kamionsofőr hiányzik a briteknél, ami az ellátási láncokban már most is komoly zavarokhoz vezet, és az ünnepekben a nyomás csak fokozódni fog. Azonban jelenleg a kamionsofőr egész Európában nagyon keresett szakma, így hiába ígérnek az angolok akár heti ezer fontnyi (több mint négyszázezer forintnyi) fizetést, nagyon nehéz lesz magukhoz csábítani a munkavállalókat. A helyzetet nehezíti, hogy a brit kormány csak rövid távú munkavízumot biztosít azoknak, akik mennének a britekhez kamiont vezetni. Aki a Logistics UK teljes levelét szeretné elolvasni, megtalálja a g7 eredeti cikkében.

Kis színes híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top