nlc.hu
Aktuális

Kamionosok torlódtak fel a koronavírus miatt

Kiürült az angliai parkoló, kevés fertőzött volt a kamionosok között

Több ezer sofőr vesztegelt karácsonykor a koronavírus új változata miatt.
Kiürült a doveri kamionparkoló, kevés fertőzött volt a kamionosok között

Kiürült szombatra az a délkelet-angliai átmeneti kamionparkoló, ahol a héten több ezer kamion torlódott fel, miután Franciaország a gyors terjedésű új koronavírus-változat angliai feltűnése után először megtiltotta, majd negatív koronavírusteszthez kötötte az átkelést.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter szombati tájékoztatása szerint a kamionosok körében 15 526 koronavírus-tesztet végeztek, és ezek közül 36  bizonyult pozitívnak.

Shapps a francia zárlat alig burkolt bírálataként kiemelte tájékoztatásában, hogy a megvizsgált kamionosok alig 0,23 százaléka volt koronavírus-fertőzött.

A miniszter közölte azt is, hogy a doveri kompkikötőbe tartó kamionosoknak most már nem a közeli Manston használaton kívüli repülőterén kialakított kamionmegállóba, hanem egyenesen a kikötőbe kell menniük.

Twitter-bejegyzésében hozzátette, hogy az átmeneti parkoló – ahol az elmúlt napokban folyamatosan több ezer kamionos várt a tesztelésre – szombatra kiürült.

A kamionosok koronavírus-szűrésében brit és lengyel katonák, valamint francia tűzoltók is részt vettek.

(MTI)

(Kiemelt kép: Niklas HALLE’N / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top