nlc.hu
Sztárok

Medve rontott a geológus Juhász Árpádra

Medve rontott a geológus Juhász Árpádra

Juhász Árpád geológus életveszélyes helyzetekbe került az utazásai során, volt, hogy kígyóra lépett, de az is megesett, hogy egy medve rontott neki.
Juhász Árpád geológus

Hajmeresztő helyzeteket élt már át Juhász Árpád, aki 109 országban fordult meg, hogy tudósítson annak növény- és állatvilágáról. Munkája során rengeteg öröm és meglepetés érte már a geológust, köztük olyanok is, amelyekben az élete is kockán forgott.

Tanzániában egy expedíció során nem voltam elég figyelmes. Végig hátrafelé dumáltam és nem néztem a lábam elé az ösvényen. Így fordulhatott elő, hogy ráléptem egy zöld mambára, amelynek a mérge az egyik legveszélyesebb. Szerencsém volt, mert valahol a feje mögött léptem rá, így nem mart meg. A helyiek – és persze én is – csodaként éltük meg, hogy nem történt baj

– mondta a 95.8 Sláger FM-en Juhász Árpád, aki expedíciói során többször nézett farkasszemet medvével is.

„Kanada közelében forgattam, épp a medvéket szerettem volna filmre venni. Ilyenkor alapszabály, hogy a kocsit – ha lehet – járó motorral hagyjuk el, az ajtót pedig nyitva, ezzel biztosítva a menekülési lehetőséget. Eleinte nem is volt gond. Az első medvét egy tisztáson filmezhettem le, békésen falatozott, remek felvételeket készíthettem róla. A második medvével negyed órára rá találkoztam, de megrezzent valamitől és elszaladt. Nem úgy, mint a harmadik társuk, aki ahogy észrevett azonnal nekem rontott. Így aztán amilyen gyorsan csak tudtam rohantam vissza az autóhoz. Nagy szerencsém volt, mert az állat az autóig követett, az orra előtt csaptam be a biztonságot nyújtó kocsi ajtaját”

– idézte fel a történteket Juhász Árpád Szani Rolandnak a Sláger Kultban.

(Kiemelt kép: Facebook/Juhász Árpád)

Veszélyes medvés találkozások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top