nlc.hu
Életmód
Római parti Duna strand nyitása 2024

Holnaptól ingyen fürödhetünk Budapest egyetlen dunai strandján

Péntektől ismét látogatható a közkedvelt fővárosi fürdőhely, a Római-parti Plázs, ami egészen augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.

A Római part szabadstrandjának megnyitását a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzte meg, így az idén is tiszta és gondozott partszakasz, kiépített infrastruktúra várja a vendégeket – írja az Óbuda. Az ingyenes, természetes fürdőhely vizének minőségét folyamatosan ellenőrzik.

Holnaptól ingyen fürödhetünk Budapest egyetlen dunai strandján

A biztonságos, fürdőzésre alkalmas

vízminőségi érték túllépése esetén a fürdőhelyet lezárják, és csak a megfelelő vízminőség elérésekor nyitják meg ismét. A vendégek napágyak, ingyenes ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat mellett díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget is kapnak. Fürdésre, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett

a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A strandon vízimentő szolgálat mellett a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is jelen lesz. Az elsősegély-csapat tagjait zömében III. kerületi középiskolák önkéntesei közül választották ki, akik speciális felkészítést is kaptak a Plázson elvégzendő feladatokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top