nlc.hu
Életmód
Kórházi padlón aludt a beteg

Kórházi padlón kellett aludnia a halálos beteg nőnek

Embertelen? Borzalmas? Felfoghatatlan? Talán minden jelző illik erre a történetre. 
kórházi padlón fekvő nő

A 62 éves Madeleine Butcher 18 hónappal ezelőtt teljes méheltávolításon esett át, akkor petefészekrákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok reménykedtek, hogy sikerült a rákot megállítani, de most az asszony már méhnyálkahártya ráktól szenved.  Múlt vasárnap hajnali háromkor a Blackpool Victoria Kórházba szállították. A mentősök arra gyanakodtak, hogy a kemoterápia miatti szepszis alakult ki nála. Prognózisa ellenére, a sürgősségin azt mondták neki, hogy várhatóan 36 órát kell várnia.

A nő néhány órával később jelezte, hogy a daganata helyzete miatt, nem tud már tovább ülni, mert fájdalmai vannak. Csakhogy a kórházban nem volt sem szabad ágy, sem szabad kocsi, így az orvos egy takarót és egy párnát adott neki, majd jelezte, hogy feküdjön le a padlóra.

A nő 61 éves férje, John így nyilatkozott a Mirrornak:  „Teljesen meg voltam rémülve. Fel sem fogtam, milyen dühös vagyok, amíg haza nem értem, és meg nem néztem a képét amit a földön fekvő nejemről készítettem. Hogy lehetne ez 2024-ben elfogadható? Egy ennyire beteg embert a padlóra kell száműzni? A személyzet egy része sokat segített nekünk, de úgy tűnik, hogy maga a rendszer, képtelen megbirkózni a mindennapi problémákkal.

 Madeleine annyira rosszul viseli a kemoterápiát, hogy szinte minden kezelés után szepszissel kezelik a kórházba. De most először kellett a földön aludnia majdnem egy napot.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top