nlc.hu
Életmód
Rendőrök eljárása a hőség idején

Ezt üzenik a rendőrök azoknak, akik állatot vagy gyereket zárnak a forró kocsiba

A rendőrök határozott fellépésére számíthat az, aki a bezárt kocsiban gyereket vagy kutyát hagy magára.

Szerdán érkezett bejelentés a XIII. kerületi rendőrökhöz, hogy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. Az angyalföldi járőrök percek alatt a helyszínre értek, ahol látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre.

Nem sokat teketóriáztak, betörték a kocsi ablakát és kimentették a kutyákat a forró autóból. A bejelentő közben hozott két lavór vizet, hogy a két kikészült kutya ihasson, miközben lassan hűteni is kezdték őket.

kutyák lavórban

A két túlélő kutya, hűtés közben (Fotó: BRKF/FB)

Mire jobban lettek, az állatok gazdái is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség bejegyzése szerint máskor sem fognak késlekedni, ha kocsiba bezárt gyereket vagy kutyát találtak. „Aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot” – figyelmeztetnek, hozzátéve, hogy az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top