nlc.hu
Életmód
Amputáltatta az ujjpercét, hogy ott lehessen az olimpián

Amputáltatta az ujjpercét, hogy ott lehessen az olimpián

Nem akarta kihagyni Párizst.

Harmadik olimpiai szerepléséért amputáltatta ujjának egy részét Matt Dawson ausztrál gyeplabdázó, aki így már biztosan ott lehet Párizsban. A 30 éves játékos ezüstérmes volt a tokiói játékokon, a közelmúltban pedig eltört a jobb kezének gyűrűsujja, s emiatt veszélybe került a párizsi részvétele. Mint az MTI írja, az orvosok választás elé állították: vagy időt hagy a gyógyulásra, vagy megválik ujja egy részétől és ebben az esetben biztosan ott lehet a csapattal a francia fővárosban. Dawson szerint nem volt sok ideje meghozni a döntést.

“Úgy gondolom, hogy minden szükséges információt megkaptam a döntéshez, amit nemcsak a párizsi szereplés fényében, hanem a további életem és az egészségem érdekében hoztam” – mondta Dawson, aki az olimpián speciális ujjvédőben fog játszani.

A gyeplabdázó Matt Dawson - Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

A gyeplabdázó Matt Dawson – Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

Colin Batch, az ausztrálok szövetségi kapitánya elismerte, hogy Dawson bátor és elhivatott, de bevallotta, hogy ő hasonló helyzetben talán nem ezt a megoldást választotta volna. “A legjobb lehetőség a gyógyulásra az volt, ha egyszerűen levágnak egy darabot az ujja végéből” – mondta Batch, majd hozzátette, hogy egy ilyen helyzetben az edző nem határozhat a játékosa helyett, így kizárólag Dawsonon múlt a döntés.

Amúgy a jövő péntektől augusztus 11-ig tartó párizsi olimpián, amelyen a szokásoknak megfelelően már 2 nappal a megnyitó előtt elkezdődik a program, 35, illetve 2 központ különálló stadionjait, csarnokait egyenként számítva 41 helyszínen bonyolítják le a versenyeket. Emellett a maratoni futás, a gyaloglás és a kerékpár útvonala a város és környéke számos pontját érinti. A játékok idején pedig naponta átlagosan 30 ezer rendfenntartó ügyel majd a biztonságra, a megnyitón pedig 45 ezren lesznek szolgálatban.

Kiemelt  fotó: illusztráció, Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top