nlc.hu
Életmód
Extanítványa szerint mindennapos volt a bántalmazás a gyerekfelrúgó edzőnél

Kitálalt a gyerekfelrúgó edző extanítványa: mindennapos volt a bántalmazás a karateóráin

Felkavaró részletek derültek ki a karateedző módszereiről.

Mint arról beszámoltunk, egy nevelő (aki amúgy karatemester) brutálisan bántalmazott egy 7 és fél éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. Felrúgta a gyereket, majd percekig magára hagyta a földön, sőt az anya beszámolója szerint utána még verbálisan is abuzálta a kisfiát. A jászberényi karateegyesület vezetőjének korábbi tanítványa szerint nem ez az első eset, hogy a férfi fizikailag bántalmaz és megaláz egy gyermeket. Hagyó Márton azt mesélte a Fókusznak, ezek mindennaposak voltak az óráin. 

“Ez a videó, ez az egyperces videó tökéletesen összefoglalja az ő 35 évet. Abszolút erről szólt. Nagyon sokan megtalálták a számításaikat ebben az egyesületben, akik mondjuk családon belüli erőszakot, vagy bármilyen bántalmazást itt tudtak kiélni a gyengébbeken” – árulta el a fiatalember, aki alig 10 éves lépett be a jászberényi karateegyesületbe, amit a bántalmazó férfi vezetett. Azt mondta, 2 hónapig bírta, mert már gyerekként érezte, hogy valami nem stimmel az edzéseken.

“Ha valamit rosszul csináltál, vagy büntetni akart, ő nagyon a büntetésre hajazott, és megkérdezte tőled, hogy <<combost vagy gyomrost kérsz büntetésnek?>> És akkor akár egy 10 éves, akár egy 15 éves, akár egy 20 gyereket felállított, a csoport addig megállt, végig kellett nézni, hogy valaki vár egy combost, egy gyomrost. És hogyha gyomrost kértél, akkor nyilván a combodra, olyan helyre ütött, ahova nem számítottál rá. Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél” – hangzott el a megrázó élménybeszámolóban.

Hagyó azt mondta, most a videót látva szembesült azzal, milyen káros közegből szállt ki. Azt mesélte, a nagy köztiszteletnek örvendő edző rendszeresen visszaélt az erejével, és durván bántotta tanítványait: “Ebben a közösségben szinte mindennapos volt az erőszak, a fölösleges erőszak, egymás abuzálása, szinte klikkekre osztódott magának az egyesületnek a tagjai. Volt egy része, aki fizikálisan erősebb volt, viszont mentálisan sokkal nagyobb problémákkal küzdöttek, és ezt itt tudták levezetni”.

A karateedző szerdán közleményt adott ki, majd megszüntette az egyesület oldalát, de időközben valóságos lincshangulat alakult ki ellene a kommentelők között. 

Az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. “Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás” – jelentette ki. Hangsúlyozta: a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt. “A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni -, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni” – jelentette ki, hozzátéve: nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket!

Az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint akár évekre is börtönbe is kerülhet. Tuza Péter úgy véli, a nyomozóhatóság azt is vizsgálni fogja, hogy a férfi korábban követett-e el hasonló bűncselekményt. Ha igen, az mindenképpen súlyosbító körülménynek számít.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top