Ha ez a 9 dolog nálad van, nagy baj nem érhet utazás alatt

D. A. | 2024. Július 19.
Te is azok közé tartozol, akik egy fél háztartással indulnak útnak, mert szeretnek minden eshetőségre felkészülni? Akkor ez neked szól!

Két fajta utazó van. Az egyik az, aki az utolsó pillanatban ér ki a reptérre, és egyébként sem aggódik túl egy utat, mert úgy van vele, majd csak lesz valahogy. A másik az, aki három napra is legalább nyolc alsóneműt pakol, mert mi van, ha szükség lesz rá? Utóbbi kategória tagjai szeretnek minden eshetőségre felkészülni és úgy indulni hosszabb útra, hogy ne érhesse őket meglepetés.

Vegyél példát a szakértőről!

Rebecca Carhart 2023-ban 30 ezer mérföldet repült – azaz közel 50 ezer kilométert tett meg – így pontosan tudja, hogy mit érdemes a kézipoggyászban tartani. Carhart elmondta, hogy tisztában van vele, nem lehet minden desztinációra ugyanúgy pakolni, de úgy gondolja, vannak olyan alapvető dolgok, amik megkönnyítik, és kényelmesebbé teszik az utazást. Ezek a következők.

Felfújható nyakpárna

A nyakpárna hasznos, főleg, ha több órát a repülőn tartózkodunk, a felfújható változatot pedig azért ajánlja Carhart, mert így sokkal kevesebb helyet foglal – szemben azokkal, amik tömöttek.

Vászonszatyor

A tote bagek hasznosak a mindennapokban is, hát még egy utazás alkalmával! Már a repülőn is könnyedén bele lehet pakolni, ha épp nem akarunk állandóan a poggyásztartóhoz felugrálni, de az utazás során is hasznos, ha épp kell valami, ami elnyelni a vásárolt szuveníreket, vagy a kulacsunkat. Rebecca szerint azok a változatok a legjobbak, amik cipzárasak, mert ezekből nem esnek ki a cuccok sem.

Powerbank

A hordozható töltők életmentők lehetnek, hiszen kicsi helyet foglalnak, és konnektor nélkül életet lehelhetnek egy merülő telefonba vagy más elektronikai készülékbe.

Bőröndrendező

A bőröndrendezők több méretben is kaphatóak, és jól pakolhatóak, így nem tud eluralkodni a káosz a térben. Ráadásul, ha ezekbe pakolsz, garantáltan kisebb helyet fognak a ruháid foglalni, mintha csak úgy behajtogatnád őket a bőröndbe.

Elsősegély-pakk

Egy kompakt házi patika minden esetben jól jön. Legyen benne kötszer és géz, fertőtlenítő kendő, illetve az állandóan szedett gyógyszerek mellett fájdalom- és lázcsillapítót, hasfogót, hányingercsökkentőt, valamint savlekötőt is érdemes pakolni. Nem utolsó sorban egy hányós zacskó sem utolsó gondolat, ha turbulenciába kerülne a gép.

Fertőtlenítő kendő

Az antibakteriális kendők elpusztítják a vírusok és baktériumok 99%-át, tehát a mosdóba is érdemes magaddal vinni egy csomagot, de az ülésed környékét is jó áttörölni.

Kompressziós zokni

Lehet, hogy nem túl trendi, de annál hasznosabb darabról beszélünk. A kompressziós zokni serkenti a véráramlást a lábban, valamint enyhíti a duzzanatot és a fájdalmat. Nedvszívó anyagának köszönhetően  szárazon tartja a lábat, és hosszú éjszakai repülés közben is a helyén marad, így nem kell folyamatosan felhúzni.

Túlméretezett sál vagy kendő

Kiegészítőnek sem utolsó, ha olyan helyre mész, de utazás közben is hasznos. A nyakadba tudod kötni, a hátadra teríteni, de ha extrán fázol, akkor takarónak is használhatod.

Szemmaszk

Az igazán nyugodt pihenés érdekében egy szemmaszkot is érdemes becsomagolni. Hasznos a beáradó napfény, a repülőgép belső világítása, de még a zavaró képernyőfény ellen is. Nem foglal sok helyet, szóval nem érdemes otthon hagyni.

via

Exit mobile version