nlc.hu
Életmód

Vonattal álmodni

Vonattal álmodtál? Ennyi mindent jelenthet!

Vonattal utazni, száguldó vonatot látni, vagy épp a lekésni járatot. Mind-mind olyan álmok, melyeknek fontos üzenete lehet. Ezeket vesszük most sorra.

A vonat, illetve az azon való utazás az álmokban általában véve az életutat szimbolizálja. Az álom pontos megértéséhez azonban annak részleteit is figyelembe kell venni. Íme a vonatokkal kapcsolatos leggyakoribb álmok jelentései!

Vonattal utazni

Ha álmodban vonattal utazol, a szerelvény egyenletesen halad, az utazás maga pedig kellemes, azt jelenti, hogy jó helyen vagy az életedben, jó irányba tartasz és mostanában nem kell különösebben nagy változásokra sem számítanod. Abban az esetben viszont, ha a vonatút kellemetlen, például mert zsúfoltnak érzed a kocsit, vagy épp a szerelvény nehézkesen halad, esetleg elakad, azt mutatja, hogy nem a terveidnek megfelelően alakulnak a dolgok, esetleg nem bízol kellőképpen magadban vagy nem megfelelő célt tűztél ki magad elé. 

Elveszíteni a vonatjegyet

Ha utazás előtt vagy akár közben azt veszed észre, hogy elvesztetted a vonatjegyet, azt üzeni, hogy olyan probléma miatt aggódsz, ami miatt felesleges.

Vonatot vezetni

Amennyiben nem utasként tartózkodsz a vonaton, hanem te vagy a mozdonyvezető, arra utal, hogy túlságosan is irányítani akarod mások életét. Talán olyasmibe is beleártod magad, amibe egyáltalán nem szabadna, mivel semmi közöd hozzá.

Vonat

Vonattal utaztál álmodban? (Illusztráció: Getty Images)

Vonatra várni

Ha a vasútállomáson várakozol a vonatra, azt üzeni, hogy a való életben is várakozol valamire, esetleg valamilyen változás előtt állsz. Lehet, hogy a bizonytalannak érzed a jelenlegi helyzetedet és tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy mi vár rád a jövőben. Az álom ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy ne maradj passzív, tedd meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy tovább tudj haladni.

Kívülről látni a vonatot

Abban az esetben, ha kívülről láttál egy elhaladó vonatot álmodban, próbáld meg felidézni, hogy milyen volt! Ha nagyon hosszú, sok kocsiból álló szerelvényre emlékszel, azt üzeni, hogy hajlamos vagy túlvállalni magad, talán túlságosan sok felelősség van most a válladon és nehezen tudod kezelni az ezzel járó stresszt. Ha a vonatot valamiért – akár kinézetében, akár haladásában – rendezetlennek láttad, azt jelzi, hogy úgy érzed, elveszítetted az életed feletti irányítást. 

Alagút

Amennyiben a vonat – melyen utazol, vagy amit kívül látsz – bemegy egy alagútba, arra figyelmeztet, hogy azok a lehetőségek, melyek most csábítónak tűnnek a számodra, csalókák és valójában egyáltalán nem annyira kedvezőek, amilyennek látszanak, illetve nem valószínű, hogy pozitív kimenetelűek lesznek, így jobban teszed, ha inkább nem dőlsz be nekik.

Vonat, sínek nélkül

Ha a vonat nem síneken, hanem bármilyen más, a valóságban elképzelhetetlen terepen halad, azt jelenti, hogy az életed valamely területén útmutatásra, segítségre lenne szükséged, ám elképzelhető, hogy ezt még nem tudatosítottad magadban, vagy nem mered kérni. Ahhoz azonban, hogy helyes döntést hozz, mindenképp meg kellene tenned. 

Késés

Amennyiben a vonat késik, vagy azt látod, hogy éppen lemaradtál róla, az elszalasztott lehetőségeket jelez, de arra is figyelmeztethet, hogy abba kellene hagynod a halogatást.

Vonatbaleset

Ha álmodban a vonat elüt valakit, vagy egy másik járművel ütközik össze, azt jelenti, hogy nem jó úton jársz. Azok a célok, melyek felé haladsz, ütköznek az értékrendeddel és még ha jelenleg nem is feltétlenül látod ezt, hosszabb távon nem lehetnek sikeresek és boldogtalanná tehetnek. 

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top