nlc.hu
Mindennapok

Halállal álmodni

Tudod, mit jelent, ha a halálról álmodtál? 10 megfejtést is mondunk

Ha halállal álmodsz, akkor meg fogsz halni? Gyakori tévhit, hogy halállal álmodni rosszat jelent.

A halállal való ellenérzésünk szülheti azt az általános tévhitet, hogy ha halállal álmodunk, akkor biztos valami bajunk lesz. Persze mindig kényelmetlen érzés lesz a halállal szembesülni, pláne, ha velünk történik álmunkban, de talán ha megértjük, mit jelent, kevésbé fogunk szorongani tőle. Lauri Quinn Loewenberg álomanalitikus oszlatja el a tévhiteket, és elárulja, mit jelent, ha különböző forgatókönyvek szerint bukkan fel a halál álmunkban.

1. Ha a saját temetésedről álmodtál

Loewenberg szerint gyakori, hogy az emberek attól félnek, hogy a temetésükről szóló álom a halálukat jövendöli meg, pedig egyáltalán nem erről van szó. Általában akkor álmodunk a saját temetésünkről, ha egy fontos része az életünknek lezárult. Lehet ez egy kapcsolat vége, munkahelyről való felmondás miatt, vagy épp mert kirepültek a gyerekek a családi fészekből. Mind olyan meghatározó korszakot zárnak le az életünkben, hogy megjelenhet álmunkban emiatt a temetés.

2. Ha békésen halsz meg álmodban

Egyáltalán nem azt jelenti, hogy majd ugyanígy meg fogunk halni az életben is, sőt, igazából arra mutat rá, hogy jó irányban változik az életünk, amiben békére lelünk. A békés halál az álmunkban azt jelenti, hogy tárt karokkal fogadjuk el a változást, amin épp átmegyünk.

3. Ha erőszakos halált halsz az álmodban

Épp az előző álom ellentéte, de még mindig nem arról szól, hogy meg fogunk halni, hanem hogy olyan változás történik az életünkben, ami ellen foggal-körömmel harcolunk, és rettegünk tőle, hogy milyen jövőt hoz.

4. Ha meggyilkolnak álmodban

Ha egy hozzánk közelálló ember meggyilkol álmunkban, az azt jelenti, hogy változásra akarnak ösztökélni az életben. A gyilkosság egy kierőszakolt változásra utal, például magunkra kellene erőltetni, hogy abbahagyjuk a dohányzást vagy hogy szakítsunk egy mérgező baráttal. Ha tehát egy barát vagy családtag próbál legyilkolni álmunkban, akkor csak segíteni próbál, hogy rávegyen a változásra.

it jelent, ha halállal álmodtál?

A halál nem jelent rosszat az álomban (Kép: Unsplash)

5. Ha egy idegen megöl álmodban

Amikor egy teljesen idegen ember próbál meggyilkolni, akkor ez az ember önmagunk egy része, vagy olyan erők képviselője, akik ránk erőltetik a változást. Lehet ez a munkahely vagy oktatási intézmény, egy olyan hatalom, amire nincs a hatásunk, úgy érezzük, tehetetlenek vagyunk vele szemben, és az akaratunk ellenére kényszerít a változásra.

6. Ha tudod, hogy meg fogsz halni az álmodban

Nem kellemes álom, amikor pontosan tudjuk, hogy meg fogunk halni, de nem tudunk ellene tenni semmit. Ez az álom az, ami Loewenberg szerint valóban a halálról szól, és jó eséllyel akkor tör elő, ha egy közeli embert elvesztettünk. Az álom ilyenkor megpróbál kíméletesen felkészíteni arra, hogy velünk is megtörténik majd az elkerülhetetlen halál.

7. Ha felébredsz, mielőtt meghalnál álmodban

A szakember szerint gyakran előfordul, hogy pont abban a pillanatban ébredünk fel, amikor meghalnánk álmunkban, ez pedig a testünk reakciója a haláltól való félelemre. De az is lehet, hogy azért riadunk fel, mert a változás, amiről a halál szól az álmunkban, még nem teljesedett be az életünkben.

8. Ha nem ébredsz fel, mielőtt meghalnál álmodban

Átélhetjük akár azt is az álmunkban, hogy a lelkünk távozik a testünkből, ez pedig csak annyit jelent, hogy a lelkünk fejlődésen esik át, általában jó irányba változik.

9. Ha a gyermeked hal meg álmodban

Egyértelműen a legriasztóbb álmok közé tartozik, ha a saját gyerekünk halálát látjuk magunk előtt, de az értelme szerencsére kevésbé ijesztő: azt jelenti ugyanis, hogy a gyerek elért valamilyen mérföldkövet, véget ért számára az élet egy nagy fázisa. Például elkezdett járni vagy már képes egyedül enni, esetleg elköltözik kollégiumba. Egy szülőnek ezek a szakaszok mindig együtt járnak a veszteség és gyász érzésével is, ez jelenik meg az álomban.

10. Ha a párod hal meg álmodban

Szó sincs róla, hogy nemsokára el kellene temetned a párodat, vagy a szakítást jövendölné az álom, Loewenberg szerint inkább olyan kérdésekre keressük a válaszokat, hogy milyen változáson esett át az álomban meghalt társ: lefogyott, elvesztette az állását, túl sokat dolgozik mostanában?

Ha tehát halállal álmodunk, nincs ok az aggodalomra, helyette inkább érdemes elgondolkodni, hogy milyen változások zajlanak bennünk és a környezetünkben, melyek belopóztak az álmainkba.

Via

Jól alszol?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top