Család

Tudod, mit jelent, ha látod magad sírni az álmodban?

Volt már olyan veled is, hogy arról álmodtál, hogy sírsz? Tudod, mit jelent? Megmondjuk!

Sosem túl kellemes élmény, ha sírni látod magad álmodban, de kicsivel jobb lesz a helyzet, ha megérted, miért sírtál. Az általános megfejtés szerint több jelentése is lehet az álomban sírásnak. Azt gondolnánk a saját kútfőnkből, hogy tuti rosszat jelent, pedig az álomfejtő könyvekben általában pont ennek az ellenkezőjét írják: a megtisztulás jele a sírás egy álomban.

A sírás boldogságot, örömet jósol

Krúdy Gyula az Álmoskönyv – Tenyérjóslások könyvében így ír az álomban sírásról: „Sírni. Örömteljes nap. Sírni ok nélkül: szerelmi nyavalya. (1759.) Sírni egy asszonyért: hiábavaló fáradság, kár. Sírni egy halottért: betegnek meggyógyulás. Sírva járni-kelni: örömed lesz utazásodban. (R. M.) Sírni a font húsért, amelyet elvitt a farkas: megerőltetés, kimerültség. (Zadeka M.)” Forrás

Gustavus Hindman Miller pszichológus, az Álmoskönyv avagy mi történik az álomban című könyvében bővebben kifejti, mit jelent a sírás, az ő megfejtése szerint arra figyelmeztet, hogy konfliktus közeledik az életünkben. Az álmunkban zokogás azt jósolja meg, hogy egy számunkra fontos emberrel össze fogunk veszni. Ha viszont egy hozzánk közelálló ember sír az álmunkban, akkor ennek az embernek jóra fordul az élete. Ha pedig vadidegen zokog, akkor jó hírt fogunk kapni.

Sírással álmodtál? Elmondjuk, mit jelent

Mit jósol nekünk, ha sírással álmodunk? (Kép: Unsplash)

Ha Sigmund Freud Álomfejtés című könyvét ütjük fel, akkor azt találjuk, hogy ha egy nő lát az álmunkban minket sírni, akkor itt az ideje, hogy gyereket vállaljunk. Ha viszont férfi látja a könnyeinket, akkor ez arra utal, hogy ez az ember flörtölős, poligám típus. Baba Vanga, a vak bolgár jósnő megfejtése szerint pedig, ha álmunkban sírunk, az váratlan híreket jelent az életünkben.

Ami közös általában a megfejtésekben az az, hogy nem feltétlenül jelent rosszat az álomban sírás, a jelentése függ nagyban attól, hogy milyen körülmények között, és hogyan sírunk:

  • Megbántott sírás: kibékülés egy régi baráttal vagy szerettünkkel.
  • Boldog sírás: váratlan helyzetbe kerülünk, ami jobbá teszi az életünket.
  • Ok nékül sírás: változások jönnek egy későbbi időben.

A modern álomfejtők a régieknél egyértelműbben fogalmaznak és fejtenek álmokat, szerintük, ha az ember álmában valakit sírni hall, akkor nagy szerencse éri majd az életben. Ha viszont egy üzletember lát több embert sírni álmában, akkor nagy pénzügyi veszteségre számíthat. Amikor pedig a saját anyánkat látjuk zokogni az álmunkban, akkor valami gond van az céljainkkal, át kell gondolni, merre tartunk az életben.

Ez a zene segíthet a nyugodt alvásban:

via

Megfejtjük a többi álmodat is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top