nlc.hu
Életmód
Antibiotikummal úszná meg a hasmenést az olimpikon úszó

Antibiotikumot venne be a nyílt vízi úszóolimpikon, hogy ne kapjon hasmenést a Szajna vizétől

A nyílt vízi úszás holland aranyérmes olimpikonja, Sharon Van Rouwendaal egészen sajátos módon készült a párizsi megmérettetésre: antibiotikummal, amivel a hasmenést szeretné megelőzni.

Idén a Szajna folyóban kell majd leúszni a 2024-es Párizsi Olimpia nyílt vízi számát 10 kilométeren keresztül, és vannak, akik nem bíznak a folyó vízminőségében. Köztük van a holland olimpikon, Sharon Van Rouwendaal is, aki sajátos módon készül: azt tervezi, hogy néhány nappal az olimpia előtt elkezd antibiotikumot szedni a hasmenés megelőzésére – írja a Paraméter.

Sharon Van Rouwendaal

Sharon Van Rouwendaal versenyez (fotó: Emanuele Perrone/Getty Images)

Van Rouwendaal elsőre furcsának tűnő megelőzési kísérlete nem a saját fejéből pattant ki, a Holland Triatlon Szövetség is ugyanezt javasolja az úszóiknak. A triatlonosok válogatottjának edzője, Marcel Wood szerint a vízminőség mindig is gondot okozott az olimpiákon, de a bajt minden alkalommal elkerülték, így a szakember abban reménykedik, hogy a párizsi viadalok idején is kellően tiszta lesz a folyó vize.

A francia sportminiszter, illetve Párizs polgármestere korábban azzal próbálták bizonyítani, hogy a Szajna vízminősége nem veszélyes az emberre, hogy a sajtó előtt mártóztak meg benne. Ennek ellenére a szennyezettségi vizsgálatok eredményei nem túl biztatók, így erősen kérdéses, hogy a Szajna mennyire lesz majd tiszta a versenyek idején.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top