9 éven át szörnyű fájdalom kínozta – sokkoló, hogy mi miatt

F.C. | 2024. Július 27.
Még az orvosokat is megdöbbentette az eset.

Egy orosz férfinél – aki 9 éven át folyamatos fájdalmat érzett a bordái alatt –, megdöbbenve fedezték fel az orvosok, hogy egy 9 centis üvegszilánk ágyazódott be a májába.

Az 53 éves páciens arra panaszkodott a kórházban, hogy már elég régóta éles fájdalom és kellemetlen érzés jelentkezik a teste jobb oldalán, a bordái alatt, de soha nem törődött azzal, hogy kivizsgáltassa. Mikor úgy döntött, hogy orvosi segítséget kér a problémája miatt, CT-vizsgálaton esett át, amely kimutatta, hogy egy éles tárgy ágyazódott be a máj jobb lebenyébe. Amikor az orvosok megkérdezték, mi lehet a tárgy, a beteg azt mondta nekik, hogy fogalma sincs, mivel nem emlékezett semmi olyan esetre, amikor megsérült volna. A laparoszkópos műtétje után a sebészek végül egy 9 centi hosszú üvegszilánkot távolítottak el a májából.

Csodálkoztunk, amikor az endoszkópos monitoron egy 88x15x7 mm méretű, éles szélű üvegdarabot láttunk” – mondta el az egyik sebész. Az orvosok végül minden komplikáció nélkül el tudták távolítani a májból.

A kioperált üvegsziklánk – Forrás: Oddity Central / via: kirovi Egészségügyi Minisztérium

A jelek szerint az 53 éves férfinek nagy szerencséje volt, hogy 9 évig mindenféle súlyos mellékhatások nélkül együtt tudott élni a májába fúródó üvegszilánkkal, ugyanis könnyen gennyes gyulladást vagy tályogot okozhatott volna, akkor viszont azonnal műteni kellett volna a beteget.

Az üvegszilánkról készült fotók szinte „felrobbantották” az orosz közösségi médiát. A  kommentelőket különösen az foglalkoztatja, hogyan tudta a férfi éveken át elviselni a kínzó fájdalmat.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version