nlc.hu
Életmód

Gyerekkönyveket ír az özvegy apuka

Gyerekkönyveket ír az özvegy apuka, hogy enyhítse a bánatát

Szülési komplikáció miatt halt meg a felesége, a veszteség feldolgozásáért kezdett könyveket írni.
Gyerekek olvasnak

Ric Hart felesége mindössze 33 éves volt, amikor tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából, nem sokkal azután, hogy életet adott a kisfiuknak, akinek a Hugo nevet választották. A most 4 éves gyerek magára maradt édesapja azt mondja, csak az tartotta életben, hogy fel kell nevelnie a fiát.

Hogy túlélje a veszteséggel járó fájdalmat, írásra adta a fejét, olyan könyvek kerülnek ki a kezei közül, amelyekben azt meséli el a kisfiának és a többi, gyásszal küzdő olvasónak, hogyan lehet feldolgozni egy szívüknek kedves személy távozását. „Amikor Jade itthagyott bennünket, úgy éreztem, hogy darabokra hullott az életem. Ő volt a lelki társam és a legjobb barátom is egyben, fogalmam sem volt, hogyan tudok majd nélküle élni” – nyilatkozta élete szerelméről a megözvegyült apuka.

Hiába érezte úgy, hogy megsemmisült, a kisfia miatt muszáj volt magára találnia: „Akkoriban nem gondoltam, hogy sikerül majd helytállnom, most pedig már iskolaelőkészítőre jár a kisfiunk, ami nagyon fontos mérföldkőnek számít mindannyiunk életében.” Hozzátette azt is, hogy az írásba azért kezdett bele, mert szerette volna életben tartani felesége emlékét, és amennyire lehet, próbálta megkönnyíteni Hugo dolgát.

Ric és Jade még kamaszként szerettek egymásba, és mindketten a fellegekben jártak, amikor megtudták, hogy kisbabát várnak. „Csodálatos, és minden téren zökkenőmentes volt a terhessége, semmi okunk nem volt aggodalomra. 2018. július 6-án mégis úgy döntöttek az orvosok, hogy megindítják nála a szülést, mert hirtelen emelkedni kezdett a vérnyomása. Hugo végül július 8-án látta meg a napvilágot, természetes szülést követően, néhány órával később pedig bekövetkezett a legrosszabb, amire senki sem számított” – idézte fel élete legszebb és egyben legborzalmasabb napját az apuka.

Később kiderült, hogy az újdonsült anyuka halálához valószínűleg orvosi mulasztás vezetett, ez azonban nem hozza vissza az élők sorába a fiatal nőt és szerettei fájdalmát sem enyhíti különösebben. „A rémes hír hallatán azt sem tudtam hirtelen, hogy ki vagyok, aztán a kezembe adtak egy pár órás kisbabát, aki épp akkor veszítette el az anyukáját. Úgy éreztem, hogy miatta muszáj összeszednem magam és mindent megtennem azért, hogy a lehető legjobb apukája legyek” – mesélte a metro.co.uk-nek Ric Hart, aki a kezdeti időszakban 2-3 órákat aludt és folyton rémálmok gyötörték.

Élete kétségkívül legnehezebb időszakán a családja segítette át, és Jade rokonai is rengeteget tettek azért, hogy enyhítsék a lelki terheit. A szíve mélyén azonban érezte, hogy igazán csak ő segíthet saját magán, nem másoktól kell várnia a támogatást. Kezdetben a futás bizonyult a legjobb feszültségoldónak, a koronavírus-járvánnyal járó lezárások miatt azonban le kellett mondania az edzésekről, ugyanis nem tudta kire hagyni Hugot.

Így vette kezdetét az írás, aminek gyümölcseként ma már több kiadott könyvvel büszkélkedhet. Amikor a padlóra került, el sem tudta képzelni, hogy egy nap újra boldog lehet, Hugo azonban bearanyozza az életét, már csak azért is, mert nagyon sok dologban hasonlít az anyukájára.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top