Odavannak a látogatók a Szegedi Vadaspark bébifókájáért, Peti már most óriási sztár

F.C. | 2024. Augusztus 04.
Heteken belül ő is beszállhat a fókatréningbe.

Még egy picit erősödnie kell Petinek, a 2 hetes fókabébinek, aztán valószínűleg ő lesz a Szegedi Vadaspark legnagyobb sztárja. Már most is nagyon virgonc, szüntelenül az anyját, Helgát nyúzza – derült ki az RTL Híradó riportjából.

“Elfárad hamar, még picike. Olyankor kijön általában a félszigetre, vagy keres magának valamilyen napfényes helyet, mert nagyon szeret napozni. Nagyon aranyos, mert amikor teljesen megszárad, akkor pihepuha szőrös lesz” – áradozott róla a gondozója.

A fókabébik elég fejletten jönnek világra: szőrösen, nyitott szemmel, tulajdonképpen a vízben úszva születnek meg. Mivel a fókák vemhessége 9-től 11 hónapig is eltarthat, így a gondozók nem tudták pontosan, mikor érkezik a pici. Ezért 2 hónapig folyamatosan várták, hogy megszülessen. Peti érkezése azonban simán és gyorsan lezajlott.

“Hihetetlen megható volt, hogy (…) a kicsi, amikor megszületett, édesanyja aláúszott és mindig kiemelte, hogy tudjon levegőt venni. Ez számomra olyan megható anyai gondoskodás volt” – mesélte Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

Hamarosan még jobban elkápráztatja a kis fóka a látogatókat: 1-2 hét múlva, amikor már meg tudja enni a heringet, ő is bekapcsolódhat – szülei mellé – a napi fókatréningbe és megtanulja az előírt mozdulatokat.

Kiemelt fotó: Facebook / @Szegedi Vadaspark

Exit mobile version