nlc.hu
Életmód

Elpusztult egy borjúfóka és egy orangután kölyök a budapesti állatkertben

Gyászba borult a budapesti állatkert: két állat is elpusztult

Váratlanul elpusztult a tavaly született orangután kölyök, és Sören, az idős borjúfóka is a budapesti állatkertben.
Budapesti állatkert

Néhány nap alatt két szomorú esemény is történt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Szerdán elpusztult Sören, a tekintélyes korú, 29 éves borjúfóka, hétfőn pedig Buda, a tavaly született orangután kölykök egyike.

Sören 1992-ben született a Zürichi Állatkertben, ahonnan féltestvérével, a nála csupán néhány nappal fiatalabb Sweennel együtt érkezett Budapestre 1993 augusztusában. Sören az elmúlt hónapokban már nem volt túl jól, kora miatt a legutolsó napokban már olyan állapotba került, hogy az állatorvosi csapat az idős állat elaltatása mellett döntött, hiszen már nem volt lehetőség segíteni rajta. Féltestvére, Sween egészségi állapota szerencsére sokkal jobb, jóllehet ő is már egy koros állatnak számít.

Amíg Sören elvesztésére sajnos számítani lehetett, addig a tavaly született orangután kölyök, Buda halála váratlanul bekövetkezett tragédia. Jelenleg még folynak azok a vizsgálatok, amelyekből várhatóan kiderül, hogy mi okozta a 11 hónapos orangután kölyök halálát.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top