nlc.hu
Szabadidő

Emberekkel szörföző fókakölyök

Mindennap együtt szörfözik az emberekkel a világ legcukibb fókakölyke

Nem lehet nélküle nézni a hullámokat, és a szörfdeszkákon is helyet követel magának. El fogsz olvadni a cukiságtól!

Júmius közepén egy napon épp elkergettek egy cápát a parttól a kaliforniai San Diegónál szörföző emberek, amikor észrevették, hogy a közelben ólálkodik egy fókabébi. Egyedül volt és kíváncsi, ezért egyre közelebb ment a szörfösökhöz – aztán úgy döntött, maga is kipróbálja a sportot. 

Egy idő után a Sammy-nek elnevezett fókakölyök már minden egyes nap felbukkant, hogy csatlakozzon az új barátaihoz. Felmászott a szörfdeszkákra, ott lógott az emberekkel, akiktől nemhogy nem félt, de egyenesen várta, hogy megtanítsák szörfözni. „Az első héten reggel 8-tól délelőtt 10-ig volt velünk, de aztán megszaporodott az emberek száma, így mostanában hajnali fél 6 és 7 közé tette át a műszakját” – osztotta meg Sammy napirendjét Ed Hartel, egy helyi fotós, aki több képet is készített a fókáról.

Szörföző fókabébi

Fotó: dronedudeed

A sportot űzők először óvatosak voltak, és hagyták Sammyt békésen lazulni a deszkákon. Aztán kipróbálták, hogy vajon a kis fókakölyöknek is lenne-e kedve úgy igazán meglovagolni a hullámokat, és kiderült, hogy egyszerűen odáig van a programért. „Az első héten Sammy órákig maradt. Most már csak reggelente szokott bejelentkezni. Pihen a napsütésben. A második héten pedig felült a deszkáink orrára. Szerintem szeret ott szörfözni.” 

Mostanra már Sammy kitapasztalta, hogy melyik hullámot ki fogja jobban meglovagolni, így mindig más deszkájára pattan fel. És úgy tűnik, ez nemcsak az embereknek, de neki is a napja fénypontját jelenti. A vadvilág szakértői felvették a kapcsolatot a szörfösökkel, és azt tanácsolták nekik, hagyják a fókakölyköt érvényesülni. Ami Sammy esetében azt jelenti, hogy nyugiban lóg a kétlábú barátaival a hajnali órákban. Sammy egyébként annyira szeret szörfözni, hogy nemrégiben még egy kispajtását is magával hozta, hogy megossza vele a hullámlovaglás örömeit.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top