A Nemzeti Nyomozó Irodához került a kétszeres olimpiai bajnok expólós, Vári Attila ügye

F.C. | 2024. Augusztus 06.
A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az ügyét.

A Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke, Madaras Norbert által megrendelt átvilágítási jelentés szerint a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila 2018 és 2022 közti elnöki időszakában a szövetség átláthatatlanul, szinte fék nélkül szórta a pénzt. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó vezetése alatti utolsó évet a szövetség 487 millió forintos veszteséggel zárta.

Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő levelet írt Polt Péter legfőbb ügyésznek, és arra volt kíváncsi, hogy a Legfőbb Ügyészség indít-e vizsgálatot Vári-korszakról készült átvilágítási jelentés alapján. Polt Péter válaszában azt írta, az írásbeli kérdést tartalmilag feljelentésként értékeli, és Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította – számolt be az Economx.

Nemrég az is kiderült, hogyan szórta a pénzt Vári idején a vízilabda-szövetség. A 24.hu megszerezte a Vári-korszakról készült átvilágítási jelentést, amit már az utód, a szintén olimpiai bajnok Madaras Norbert rendelt meg.

Többek között az is napvilágot látott, hogy Vári Attila vezetése idején a vízilabda-szövetség darabonként 25 ezer forintért vett galléros pólókat, miközben ilyenekért most 8 ezret fizet. Vásároltak egy 93 milliós Mercedes buszt is, amit üzemeltetésre tovább adtak, és a bérlőnek fizettek a használatáért. Sőt Vári még sószobát, szaunát és jakuzzit is akart beépíttetni a szövetség margitszigeti irodájába. 

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Anikó 

Exit mobile version