nlc.hu
Sztárok

Csapó Gáborra emlékezik a sportvilág

„Egy újabb legendát veszítettünk el” – Csapó Gáborra emlékezik a sportvilág

A legendás sportoló halálhírre mindenkit megrendített.

Vasárnap délelőtt érkezett a szomorú hír, hogy életének 72. évében elhunyt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó. 

“Egy újabb legendát veszítettünk el, aki nem csupán azokban a csapatokban számított kiemelkedő játékosnak, amelyekben játszott, de aki egyéniségével, tudásával, karizmájával meghatározó módon formálta is a sportágat. Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező”  – búcsúzott a legendás sportolótól Madaras Norbertet, az Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke.

Csapó Gábor

Fotó: MTI/Zih Zsolt

“Nagyon szomorúak vagyunk, Csapó Gábor halála egy újabb fájó vesztesség a Vasas családnak” – reagált a nagyszerű vízilabdázó távozásának hírére Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke. Hozzátette, Mészöly Kálmánhoz hasonlóan Dudi is óriási egyéniség volt, a korabeli vasasos klubélet egyik motorja, és persze a saját sportágának kiemelkedő alakja.  “Nem csupán olimpiai bajnok ikonunk volt, hanem aktívan kapcsolódott a klubhoz más tekintetben is. A Faragó Tamással közösen működtetett népszerű pólósuliján keresztül évtizedeken át tett aktívan a pólós utánpótlásnevelésünkért” – tette hozzá.  

Maga Faragó Tamás is megszólalt arról, milyen érzés elveszíteni pályatársát.  “Tragikus dolog ami történt. Az ember bármennyire is felkészül, próbáltunk felkészülni a legrosszabbra, de a halál mindig váratlanul érkezik. Mindenki megrendült, hogy egy ilyen erős, egészségesnek látszó ember egyszer csak eltávozik. Sportolóról van szó, akit az eredményei és a sportpályafutása minősít, de most ennél többet nem tudok mondani” – nyilatkozta az Origónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top