SUP-ról akarta vízbe fojtani magát és kutyáját egy nő a Dunán

F.C. | 2024. Augusztus 11.
Kórházba szállították a zavart asszonyt.

Öngyilkossági kísérletet akadályoztak meg a vízi járőrök a Duna budakalászi szakaszán, a Luppa-sziget mellett szombat délután. Az életmentésről a Facebook-oldalán számolt be az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet.

Egy középkorú nő a SUP-járól próbálta magát és kutyáját a vízbe fojtani. A közeli hajótároló munkatársai, valamint a közterület-felügyelet és a BRFK Dunai Vízirendészet közös hajós járőrei azonban időben közbeléptek, így sikerült megakadályozni a tragédiát.

A budakalászi Silver Dock hajótároló munkatársa értesítette a közterület-felügyeletet arról, hogy egy középkorú nő mentőmellény nélkül, egy kis termetű kutyával a SUP-ján tartózkodott, és láthatóan többször szándékosan nyomta le a saját fejét a víz alá, ami öngyilkossági kísérletre utalt. A hajós járőrök azonnal a helyszínre siettek. Mire megérkeztek, a zavart, kétségbeesett nő már a parton volt, és összeroskadva zokogott, aki a jelek szerint magában és kutyájában is kárt akart tenni.

A Silver Dock munkatársa segítette ki a nőt a vízből. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és az elsődleges vizsgálatok után kórházba szállították a nőt.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version