nlc.hu
Életmód
Imane Helif sminkben

Az algériai bokszolónő kisminkelve felismerhetetlen arcát mutatja

A párizsi olimpia női ökölvívás aranyérmese, Imane Helif a becsületét ért sértésről is beszélt.

Imane Helif, az XY kromoszómákkal rendelkező, az olimpián a nők között induló algériai ökölvívó kisminkelve, kirúzsozva jelent meg az AP televíziós műsorában. Hámori Luca ellenfele hosszasan beszélt a helyzetéről – szúrta ki az NSO. Helifet bántja, hogy sokan megkérdőjelezik a nemiségét, amivel a becsületébe gázolnak.

Az algériai bokszolónő kisminkelve felismerhetetlen arcát mutatja

Helif az indulásának jogosságát megkérdőjelező

véleményekről is beszélt: „Őszintén szólva nem szeretem keverni a politikát és a sportot, a kettő ugyanis két külön dolog. Néhány politikus azonban igazságtalan volt velem szemben. Nincs joguk azt mondani, hogy transznemű vagyok” – fakadt ki az interjúban Imane Helif, aki ebben a videóban ugyancsak nőies arcát mutatja:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Beauty code (@beauty.code.officiel) által megosztott bejegyzés

 

„Nagy sértés ez a családomra, a családom becsületére,

Algériára, az algériai nőkre és különösképp az arab világra nézve. Mindenki tudja, hogy muszlim lány vagyok. Ha valaki bocsánatot akar kérni tőlem, akkor azt biztosan elfogadom. De akik nem kérnek bocsánatot, azoknak üzenem: nő vagyok és nő is maradok. A becsületem pedig mindenek felett áll.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top