nlc.hu
Életmód
Viking hajó katasztrófája az Atlanti-óceánon

Belehalt a fiatal nő, hogy bevállalta élete kalandját

Felborult egy viking hajó a norvég partoknál, egy ember meghalt.

Katasztrófával végződött a „Viking Voyage” néven futó expedíció, miután Naddoddur nevű vitorlásuk hatfős nemzetközi legénységével felborult a norvég partoknál – írja a BBC. A Feröer-szigetekről négyszáz tengeri mérföldes útra induló viking hajó öt napig hajózott, míg végül akkora viharba került, hogy vészjelzést kellett leadniuk a norvég Måløy sziget partjaitól nem messze. A norvég mentőhajó a hat vitorlázó közül ötöt életben talált a mentőtutajon, az expedíció hatodik tagja viszont a

felborult hajó alatt rekedt, és megfulladt.

Őt több órás mentőakció után hajókkal és helikopterekkel találták meg. A szerencsétlenül járt amerikai nő egy 29 éves, floridai régész, Karla Dana, aki élete kalandjaként élte meg a viking időkre emlékeztető utazást.

Belehalt a fiatal nő, hogy bevállalta élete kalandját

A nő több blogbejegyzést írt az indulás előtt, félelmeit sem hallgatva el:

„Nehéz megállni, hogy az izgalom félelemmé váljon, látva, hogy a hullámok játékszerként dobálják a hatalmas, modern hajókat”

– írta. „Van az Északi-tengerben egyfajta vad szépség, amely a természet nyers erejére emlékeztet, és hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehetek ennek a kalandnak” – folytatta a szerencsétlenül járt fiatal régész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top