nlc.hu
Életmód
Drasztikus fordulat előtt áll az időjárásunk, jön az enyhülés

Drasztikus fordulat előtt áll az időjárásunk, valahol 20 fok alatt lesz a csúcshőmérséklet

Érdemes kihasználni a hétvégi nyárias időjárást, mert a jövő héten csapadék várható, és jelentősen csökken a hőmérséklet.
Viharfelhők az égen

A hétvégén még országszerte nyárias idő várható, aztán hétfőn egy mediterrán ciklon hatására beborul az ég, és többfelé számíthatunk jelentős mennyiségű csapadékra – írja a Kiderül.hu.

Szombaton reggel még felhős tájakon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható. A felhőképződés azonban az ország középső felében egyes részeken erőteljesebb lehet, és helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. A délkeleti szelet napközben élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos vidékeken néhány fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Hétfő éjjel nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, kevésbé felhős helyek az ország keleti, északkeleti harmadán várhatók. Éjszaka még csak a Dunántúlon, majd másutt is többfelé számíthatunk esőre, záporra, egy-egy zivatar is kialakulhat. Nem egy helyen jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A délkeleti szél több helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a légáramlás. Hajnalban a hőmérséklet jobbára 17 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken hűvösebb lesz. A csúcshőmérséklet 20 és 32 fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz a hűvösebb, a keleti határvidéken a legmelegebb.

Kedden északkeleten erősen felhős maradhat az ég, másutt felszakadozik, csökken a felhőzet, és a képződő gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Az északkeleti harmadban még tartósan eshet, máshol futó zápor, esetleg zivatar alakulhat ki. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, időnként erős széllökések kísérik. Hajnalban 12, 19 fok várható. Délutánra a legtöbb helyen 21 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten 20 fok alatt maradhat a csúcsérték.

Szerdán sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Az északkeleti tájakon és a Dunántúlon helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban általában 12, 17 fok valószínű, de a hidegre hajlamos vidékeken 10 fok alá hűlhet a levegő. Délután 21, 28 fok valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top