nlc.hu
Életmód
8 tévhit a hialuronsavas feltöltésről

8 tévhit a hialuronsavas feltöltésről

A töltőanyagok ma már elterjedtebbek, mint valaha a történelem során, ezért egyre több tévhit kering a feltöltésről a közösségi oldalakon. Most segítünk eloszlatni pár tévhitet a hialuronsavas feltöltésről.

1. tévhit: A feltöltéstől természetellenesnek fogok tűnni

Valószínűleg hallottad már, hogy a hialuronsavas feltöltéstől természetellenesnek hat az arc, és csak elcsúnyítod vele magad. Pedig valójában az eredmény attól függ, hogy milyen szakemberre bízod magad, mert ha egy tapasztalt szakember végzi el a feltöltést, akkor az egyáltalán nem lesz természetellenes, mert pontosan fogja tudni, hogy mi a megfelelő az arcodhoz.

2. tévhit: A feltöltés helyettesítheti az arcfelvarrást

Bár a hialuronsavas feltöltés nagyszerű megoldást jelenthet, ha finom ráncokat kell kisimítani, és fiatalosabbá tehető vele az arc, de nem helyettesíti az arcfelvarrás eredményeit. Az arcfelvarrás leginkább azok számára ajánlott, akiknek már megereszkedett, petyhüdté vált az arcbőre, mert a műtéttel meghúzzák és eltávolítják a felesleges szöveteket és a megereszkedett bőrt.

3. tévhit: A feltöltés nagyon fájdalmas

Azok, akik már kipróbálták a hialuronsavas feltöltést, biztos nem mondanák, hogy ez életük legjobb élménye, de a nagyon fájdalmastól azért távol áll. A kezelés során érzéstelenítő krémet kennek az adott területre, hogy minél kevesebbet érezzünk a tűszúrásokból. Maximum kellemetlenséget tapasztalhatunk közben, nagy fájdalmak nincsenek.

4. tévhit: Minél több a töltőanyag, annál jobb

A „minél több, annál jobb” közmondás nem mindig érvényes a bőrfeltöltő anyagokra. Annak érdekében, hogy ne tűnjön természetellenesnek, az orvos annyi töltőanyagot használ, amennyi az arc anatómiájához megfelelő mennyiség. Jobb ezt a szakemberre bízni és nem követelni több töltőanyagot, mint amennyit javasol.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

5. tévhit: Ugyanolyan eredményeket érhetünk el krémekkel is

A bőrápolási termékek, öregedésgátló krémek nem tudják kizárólagosan helyettesíteni azt, amire a hialuronsavas feltöltés képes. Mindemellett javasolt egy jó bőrápolási rutint tartani, mert ezzel késleltethető a bőr öregedése és akár a feltöltés eredményét is fokozhatja.

6. tévhit: A hialuronsavas feltöltés visszafordíthatatlan

A hialuronsavas feltöltés eredménye csupán 6-12 hónapig tart, mivel a hialuronsav 9-14 hónap alatt teljesen lebomlik a szervezetünkben. Ha pedig nem akarjuk kivárni a lebomlás idejét, akkor a hialuronidáz nevű injekcióval visszafordítható a feltöltés hatása. A hialuronidáz egy enzim, amely lebontja a hialuronsavat.

7. tévhit: A töltőanyag megnyújtja a bőrt

Ez egy gyakori tévhit, és nem vagy egyedül, ha ettől tartasz. Az igazság az, hogy ha a feltöltést jól végzi egy tapasztalt szakember, akkor olyan kis mértékben növeli a bőr térfogatát, hogy szó sem lehet megnyúlásról. Ráadásul a A hilauronsav a testben természetesen is megtalálható molekula, amely képes növelni a kollagéntermelést. Ez a bőr lazaságának csökkenéséhez vezet, és a bőr kevésbé fog megereszkedni. Amint a szervezetünk felszívja a töltőanyagot, vagy abbahagyjuk a feltöltést, a bőr lazasága visszatér a korábbi állapotba.

8. tévhit: Bárkire rábízhatjuk a feltöltést

Számos helyen, akár kozmetikában is találkozhatunk a hialuronsavas feltöltés lehetőségével, és bár úgy tűnik, hogy ezek a helyek rendelkeznek az injekciók beadásához szükséges képesítéssel, a legtöbbjük számára ez egy sokadik bevételi forrás. Az igazság az, hogy tapasztalt szakemberre van szükség ahhoz, hogy a biztonsági protokollok betartása mellett optimális eredményt tudjon adni. Bízd inkább a szakemberre a feltöltést!

Ha hiarulonsavas bőrfeltöltés mellett teszed le a voksodat, nagyon fontos, hogy a kezelésekben jártas és megfelelő végzettséggel rendelkező szakembert, illetve megbízható szolgáltatót válassz. A nem kellő körültekintéssel elvégzett esztétikai beavatkozások ugyanis a félresikerült optikai eredményen túl komoly egészségkárosodást is okozhatnak.

A cikk létrejöttét a Juvederm támogatta.

Források: 1, 2, 3

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top