Ezt hogyan? Félmillióval húzták le 4 kiló szalámiért cserébe

Vad Rózsa | 2024. Szeptember 14.
Az áldozat rosszul lett, amikor rájött, mennyit is fizetett a csemegéért az átverés miatt.

Közel félmillió forintnyi euróval rövidítettek meg egy idős asszonyt kézműves ételekkel ügyeskedő csalók. A 86 éves Graziella Deni Szardínián, Murta Mariában nyaralt. Itt fizetett ki múlt kedden egy átverés végén 1155 eurót – közel félmillió forintot- két utcai árusnak, össz-vissz négy kiló sajtért és hústermékért. A Corriere della Sera szerint

az idős asszonyt akkor szólították le,

amikor fiával éppen a strandról ballagtak hazafelé.

„A furgonjuk mellett kóstoltuk meg a sajtot. Nem volt kiírva az ár, nem volt címke a csomagokon az összetevőkkel, a tételekkel, a származással. Annyit mondtak, hogy házi termék.”

Mivel a családnál csak apró volt, a készséges árusok felkísérték őket a szállásukra, ahol megkóstoltatták velük a szalonnát és a szalámit is. Az egyik a mobiltelefonján számolta ki a végösszeget, míg a másik szóval tartotta az idős hölgyet.

Végül négy kilónyi szalámiért és sajtért 1155 eurót kértek,

ami abban a pillanatban fel sem tűnt az áldozatnak. A fia ráadásul végig nem követte a beszélgetést, viszont készséggel átadta a bankkártyáját az anyjának, hogy az fizetni tudjon. Csak utólag esett le, mi történt velem, Úgy érzem magam, mint egy bolond. De az igazság az, hogy átvertek: 1155 eurót fizettem – panaszolta a régóta látássérült, Milánóban élő Graziella.

Az eladók ugyan mondták neki, hogy a szamártej sajt drága,

de nem gondolta, hogy ennyire. Szerinteaz otthoni barátságos hangulatot használták ki az átverésükre. Amikor nem sokkal később WhatsAppon keresztül sikerült felvenniük a kapcsolatot a csalókkal, azok annyit mondtak, hogy ez egy ételkülönlegesség, amúgy meg szabad piac van. Mivel azonban semmilyen nyugtát nem adtak, az adóhatóságnak még lehet egy-két szava a deal-hez.

Exit mobile version