nlc.hu
Életmód
„Mohamed Al Fayed egy szörnyeteg volt"

„Mohamed Al Fayed egy szörnyeteg volt, egy szexuális ragadozó”

A BBC oknyomozása szerint több alkalmazottját is megerőszakolhatta Mohamed Al Fayed.
Megerőszakolhatta alkalmazottjait Mohamed Al Fayed

Mohamed Al Fayed, a Harrods luxusáruház egykori tulajdonosa tavaly halt meg, 94 éves korában. A BBC oknyomozása szerint a milliárdosról most öt nő állítja, hogy megerőszakolta őket, miközben 15 másik szexuális zaklatással vádolja Al Fayedet. A csatorna állítja, az áldozatok száma ennél jóval magasabb lehet.

Mohamed Al Fayed egyiptomi származású üzletember azzal kezdte a karrierjét, hogy odahaza szénsavas üdítőket árult a járókelőknek. Abban, hogy végül többek között a párizsi Ritz és a Harrods tulajdonosává vált, nagy szerep jutott nővérének, aki egy dúsgazdag szaúdi fegyverkereskedőhöz ment feleségül. Fiával, Dodival a brit közélet ismert figurái voltak, rendszeresen szerepeltek televíziós beszélgetős- és szórakoztató műsorokban.

A visszaélésekre és a nemi erőszakra a vallomások szerint Londonban, Párizsban, Saint-Tropez-ban és Abu Dhabiban került sor. Áldozatai vallomásából kiderül, hogy Al Fayed messze nem az a kellemes társasági ember volt, ahogy a tévénézők egyébként ismerték: „Mindannyian nagyon féltünk, és ezt a félelmet ő táplálta is. Ha azt mondta, hogy »ugorj«, akkor mi azt kérdeztük, milyen magasra” – idézi a 444.hu cikke az egyik áldozatot.

A visszaélések egyébként nyílt titoknak számítottak az alkalmazottak között, ahogy az is, hogy Al Fayed rendszeresen pásztázza a luxusáruház eladótereit, hogy kiválassza áldozatait. Az egykori alkalmazottak azt vallották, azért nem emeltek szót a tulajdonos visszaéléseivel szemben, mert féltek beszélni egymással is; attól tartottak lehallgatják őket a biztonsági és rejtett kamerákon keresztül. És ez valóban így is történt.

A Harrods egyébként reagált a BBC cikkére; azt írták, ők már egy egészen más szervezet, számukra fontos az alkalmazottak jóléte. Ezen túlmenően bocsánatot kértek a korábbi tulajdonos bűneiért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top