nlc.hu
Életmód
Nébih-visszahívás

Ha ilyet vettél a konyhába, nehogy használd, rákkeltő lehet!

Veszélyes konyhai eszközre figyelmeztetnek.

Primer aromás aminok kioldódása miatt a Mömax visszahívja a forgalomból a burgonyatörő – CLASSIC elnevezésű terméket – jelentette be honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A visszahívott burgonyatörő - Forrás: Mömax 

A visszahívott burgonyatörő – Forrás: Mömax 

Arra kérik a vásárlókat, hogy az MMXH Lakberendezési Kft. által forgalmazott, 4JA99 tételszámmal rendelkező burgonyatörőt ne használják.

A primer aromás aminok olyan szerves vegyületek, amelyeket főleg a műanyaggyártásban és a festékgyártásban használnak. Az élelmiszerekbe bekerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, a vegyületek egy része rákkeltő vagy feltehetően rákkeltő hatású.

A Mömax áruházakba visszavihetjük az érintett terméket, a leadásakor pedig visszatérítik a vételárat.

Szeptember elején amúgy veszélyes müzlikre figyelmeztetett a Nébih, akkor nem megfelelő összetételi és allergén jelölés miatt hívott vissza kétféle saját márkás müzli szeletet az Auchan. Előtte pedig – augusztus végén – többféle fagyasztott terméket hívott vissza az Aldi egyik vecsési boltja, a hűtőlánc megszakadása okozta akkor a problémát. Augusztus folyamán a Müller sajtos keksze ugyancsak problémás volt élelmiszer-biztonsági szempontból: fémdarabkák fordulhattak elő az Alnatura Gouda elnevezésű termékben. A Tesco pedig burgonyacsipszet vont ki akkor a forgalomból, ásványolaj-szennyezettséggel indokolták az augusztusi intézkedésüket. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top