nlc.hu
Életmód
Meztelenség álomban

Ezt jelenti, ha meztelen vagy álmodban

Akár emlékszel rá, akár nem, te is szoktál álmodni, és szinte biztos, hogy az alvás közben látott „filmben” felbukkantál már meztelenül.

Az ilyen típusú álmokban gyakran megesik, hogy nyilvános helyen bukkansz fel pucéran (például egy szupermarketben vagy érettségi vizsgán), de az sem ritka, hogy egy erotikus álomban látod magad meztelenül. Most a végére járhatsz, hogy ez mit is jelent!

Az álombéli pőreség már Sigmund Freud érdeklődését is felkeltette, és arra jutott, hogy a jelentését nagyban meghatározza, hogy milyen érzést vált ki belőled, hogy ruhátlanul vagy jelen különféle szituációkban.

Ha rossz érzéssel tölt el

Az emberek többsége álmában is kellemetlenül érzi magát, amikor ráeszmél, hogy meztelen. Ha ijedtség, félelem vagy szégyen ébred benned, az arról árulkodik, hogy védtelennek, sebezhetőnek érzed magad a való élet egy folyamatban lévő életeseményének kapcsán. 

Ugyanakkor utalhat arra is, hogy nem érzed magad kellően rátermettnek egy-egy rád bízott feladat teljesítésére.

Ha az álmodban másoknak nem tűnik fel, hogy nincs rajtad ruha, csak egyedül téged zavar a pucérság, az arra világíthat rá, hogy a félelmeid túlzottak, és ok nélkül gyötröd magad negatív gondolatokkal.

Ha komfortosnak érzed

Vannak, akik álmukban sem jönnek zavarba a meztelenségtől: ha te is közéjük tartozol, az azt árulja el rólad, hogy nagyon is rendben van az önértékelésed, a helyeden érzed magad, és nem foglalkoztat különösebben, mit gondolnak rólad mások.

Jelentheti azt is, hogy nincs mások előtt takargatnivalód, nyílt lapokkal játszol és szívesen kitárulkozol mások előtt (persze nem válogatás nélkül). 

Üzenheti azt is, hogy nem kérsz többet az előítéletekből és próbálod félretenni mások elvárásait: ha a való életben ez még nem megy könnyen, álmodban legalább szabadon megteszed!

Ezt jelenti, ha meztelen vagy álmodban

Ha másokat látsz ruha nélkül

Ha nem magadat látod meztelenül az álmodban, hanem valaki mást, az egyrészt utalhat arra, hogy vonzalmat érzel iránta, másrészt az is lehet, hogy szeretnéd őt közelebbről megismerni – és ez nem feltétlenül szexuális vonzalomra utal!

Amennyiben a valóságban nem ismered azt az embert, akit pucéran láttál álmodban, az arra utalhat, hogy a szíved mélyén mindennél jobban vágysz egy őszinte, tiszta kapcsolatra, ami mentes a játszmáktól és mindenki bátran felvállalhatja önmagát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top