Ilyen gyakran kell(ene) hálóruhát cserélned

Bagaméri Viki | 2024. Szeptember 29.
Az illatos és puha pizsinél nincs kényelmesebb otthoni viselet, nem mindegy azonban, hogy két mosás között mennyi ideig „nyúzzuk” ezt a ruhadarabot!

Ha nem is mindenki, de az emberek többsége szeret komfortos „játszóruhába” bújni, ha tudja, hogy nem mozdul ki otthonról. Egy puha pizsinadrág, főleg a hűvösebb napokon tökéletes erre a célra, vagyis jóval több lehetőség rejlik benne annál, hogy a hálótársad legyen.

Hajmeresztő statisztika

Bár nem számít világmegváltó kérdésnek, hálóruha-témában is készült felmérés. Ebben arra voltak kíváncsiak, ki mennyi ideig használja a pizsamáját vagy hálóingét, mielőtt a szennyeskosárba dobná. Nos, az eredmény egészen elképesztő: a megkérdezettek átlagosan két hétig viselik a hálóruhájukat, ami jóval túlszárnyalja az ajánlásokat.

Valószínűleg nem kell hosszan magyaráznunk, hogy az akár hetekig tartó pizsamaviselet egyáltalán nem nevezhető higiénikusnak még akkor sem, ha rendeltetésszerűen, csak alváshoz használod a hálóruhát.

Ideális esetben legalább 7-8 órát töltesz a pizsidben vagy hálóingedben, ezalatt pedig beleizzadsz, elhalt hámsejtek és különféle testnedvek tapadnak rá – főleg akkor, ha alsónemű nélkül viseled. A hozzáértők szerint az lenne az ideális, ha minden másnap tisztára mosott hálóruhába bújnál. Most pedig azt is megtudhatod, hogy érdemes mosnod kedvenc pizsijeidet!

pizsimosas
pizsimosas (1)
pizsimosas (2)
pizsimosas (3)
pizsimosas (4)

Fotó: Getty Images – David Zach

Exit mobile version