nlc.hu
Életmód
Az Újház kutatása a magyarok és az otthonaik kapcsolatáról

Új otthon, új élet! Ezt gondolják a magyarok a lakásfelújításról

Az otthon központi szerepet játszik az emberek életében, a felújítás pedig pozitív hatással lehet a mindennapjainkra. Győrfi Pál szerint az idei és a várható forró nyarak miatt is érdemes foglalkozni a lakások korszerűsítésével.

A magyarok elsöprő többsége, 90 százaléka vélekedik úgy, hogy egy otthon felújítása nemcsak a lakást vagy a házat, hanem a benne lakók életét is megújítja – derült ki az Újház megbízásából készült reprezentatív kutatásból, amely a magyarok és az otthonaik kapcsolatát vizsgálta. 

A megkérdezettek 75 százaléka amikor csak teheti, otthon van, azaz a lakásban töltött idő meghatározó része az életüknek. Így nem csoda, hogy szinte mindenki (93 százalék) számára kiemelten fontos, hogy mennyire kényelmes, praktikus és esztétikus az otthona. Annak ellenére, hogy nagy az igény a megújulásra és a felújításra, a korszerűsítéssel kapcsolatban a legnagyobb akadályt az anyagi nehézségek jelentik. A felmérések alapján a megkérdezettek 19 százaléka pedig nyűgnek érzik a felújítással kapcsolatos kihívásokat, 29 százalékuk pedig arról számolt be, hogy mindez meghaladja az erejüket.

A kutatás alapján egyértelművé vált, hogy a megkérdezettek több mint fele – pontosabban 65 százaléka –, megbízható szakértői segítségre támaszkodva, a korszerűsítés, költségcsökkentés és egy élhetőbb otthon érdekében szívesen belevágna a lakása vagy háza felújításába. 

„Hiszünk benne, hogy ha valaki megújítja az otthonát, az az élete egyik legfontosabb döntése. A lakásunk hangulata, hogy hova érkezünk mindennap haza, nagyban befolyásolja a benne élők mindennapjait. Az Újháznál új megvilágításba helyeztük az otthonteremtés fogalmát. A legmodernebb bemutatótermek, megoldáscentrikus, személyre szabott szakértői tanácsok élménnyé teszik mindezt. Büszkék vagyunk rá, hogy széles termékkínálatunkkal, szakképzett munkatársainkkal és elvárásokat felülmúló szolgáltatásainkkal minden segítséget meg tudunk adni azoknak, akik az otthonukat szeretnék felújítani, és ezzel együtt életüket is megújítani” – mondta Szórády Csilla vezérigazgató az Újház sajtótájékoztatóján.

Újház

Újház

Bagaméri László kereskedelmi igazgató hozzátette, hogy a magánvásárlók számára egyre nagyobb jelentőséggel bír a személyes tájékozódás a lakásfelújítás vagy építkezés előtt, éppen ezért szeretik saját szemükkel látni, megérinteni a beépítendő anyagokat, termékeket. Éppen ezért nem csak kreatív bemutatótermek várják a vásárlókat, hiszen a beépítendő anyagokat is szemügyre tudják venni a vásárlók. 

Az eseményen Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is részt vett, aki korábban szintén az Újháztól kért szakmai segítséget a lakásuk korszerűsítéséhez. Elmondása szerint az az éghajlatváltozás, amit idén nyáron is tapasztalt, mindenki egészségére hatással van. 

Győrfi Pál

Győrfi Pál

Rekordmeleg volt idén nyáron, de hidegebb volt, mint a következő nyarakon lesz, így mindenkinek fel kell készülnie arra, hogy lehetőség szerint korszerű, jól szigetelt lakásban éljen

– mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top