nlc.hu
Életmód
Október 23-i nyitvatartás 2024-ben

Ünnepi nyitvatartás: így vásárolhatsz október 23-án

Nagyot változik az üzletek nyitvatartása az október 23-i nemzeti ünnep miatt.

Október 23-án (szerdán) nemzeti ünnep lesz, emiatt pedig munkaszüneti nap, ezért a legtöbb boltlánc zárva tart október 23-án.  

Október 22-én (kedden) azonban még a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat a nagyobb áruházlánc (Auchan, Aldi, Lidl, Penny, Spar, Tesco) üzletei, október 24-én (csütörtökön) pedig ugyancsak a normál nyitvatartás lesz érvényben. Azaz a boltzár csak október 23-ra lesz érvényes.

Üzletek, amik zárva lesznek október 23-án

A Lidl, az Aldi és az Auchan üzletei zárva tartanak október 23-án, szerdán. Kedden és csütörtökön a szokásos nyitvatartással várják a vásárlókat.

A Tesco Extra, a Tesco hipermarketek és szupermarketek ugyancsak zárva tartanak az október 23-i ünnepnapon. Kedden és csütörtökön a szokásos rend szerint lesznek nyitva.

A SPAR és az INTERSPAR üzletei is zárva tartanak az ünnepnapon, viszont az OMV SPAR express és üzletek egy része nyitva tart október 23-án. Azok az üzletek, amik benzinkutakhoz tartoznak, több esetben éjjel-nappal nyitva maradnak. Azokon a kutakon, ahol a benzinkút sem üzemel, a SPAR üzletei is zárva lesznek.

A Penny boltjai is zárva maradnak október 23-án, ahogy a METRO áruházai is és a CBA legtöbb boltja is, de mivel az utóbbiaknak nem egységes a nyitvatartási ideje, előfordulhat, hogy egyes üzletek mégis nyitva lesznek az ünnepnapon. Ezért érdemes előre tájékozódni az adott boltokban.

Hasonló a helyzet a Coop és a Real esetében is. Náluk sincs egységes nyitvatartási rend, így arra vonatkozó általános  információ sem, hogy mit terveznek október 23-án. Előfordulhat, hogy a franchise egyes üzletei az ünnepnapon is várják a vásárlókat. Erről érdemes az adott boltokban előrre tájékozódni.

Üzletek, amik nyitva lesznek október 23-án

Akadnak azonban kivételek, egyes boltokban biztosan tudsz vásárolni az ünnepnapon is. 

Október 23-án nem zárnak be az éjjel-nappali boltok, valamint nyitva lesznek még a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, a virágboltok és egyes vendéglátóhelyek is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top