nlc.hu
Életmód

Több héten keresztül is friss marad, nem sötétedik be a banán, ha így tárolod

Van olyan konyhai eszköz, ami megakadályozza a banán túl gyors érését.

A banán Földünk egyik leggyakrabban fogyasztott gyümölcse. Tápláló és finom: édességként, de reggelinek is tökéletes. A probléma az vele, hogy gyorsan túlérik. Ki ne járt volna úgy, hogy vett egy gyönyörű banán fürtöt, ami néhány nap alatt megsötétedett és túlérett? Sokan nem tudják, hogy van egy egyszerű trükk ennek elkerülésére, és a titok olyan valamiben rejlik, ami valószínűleg már van otthon – írja a TudoGostoso.

Egy közönséges háztartási eszköz sokkal tovább

frissen tarthatja a banánt anélkül, hogy gyorsan megbarnulna.

Több héten keresztül is friss marad, nem sötétedik be a banán, ha így tárolod

Az egyik leghatékonyabb trükk a banán tovább frissen tartására az, hogy a szárát alufóliába kell csomagolni. Az egyszerű módszer csökkenti az etiléngáz felszabadulását, ami felgyorsítaná a banán érését.

Így a banánod hetekig kemény, sárga és finom ízű marad. Ha nincs otthon alufólia, másik módja is van a banán hosszabb ideig történő tartósításának.

Egyszerűen lezárt üvegbe kell tenni,

a héj eltávolítása nélkül. Ahhoz azonban, hogy ez működjön, a tartályt sötét, hűvös helyen kell tartani, távol a közvetlen napfénytől. Ezekkel az óvintézkedésekkel többé nem kell aggódnod amiatt, hogy ki kellene dobni a banánt. De ne feledd: ha a gyümölcs érni kezd, tárolhatod a fagyasztóban is, hogy később turmixokban, smoothie-kban és házi készítésű fagylaltban hasznosuljon.

Kép: Pixabay

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top