nlc.hu
Életmód

Ezek az őszi zöldségek és gyümölcsök segítenek megelőzni a rákos megbetegedést

Az ősz ízei nemcsak a lelkünket melengetik, hanem a testünket is erősítik: több szezonális zöldség és gyümölcs bizonyítottan hozzájárulhat a daganatos betegségek megelőzéséhez. Megmutatjuk, mely őszi finomságokkal tehetünk a legtöbbet egészségünkért.
Mosolygó nő zöldségeket szeletel

Amikor beköszönt az ősz, nemcsak a természet ölt színes ruhát, hanem a piacok pultjai is. A frissen szedett almák, roppanós körték, édes szőlőfürtök és a sütőtök narancssárga ragyogása igazi vitaminbombát rejtenek magukban. Az idénygyümölcsök és -zöldségek ilyenkor a legízletesebbek, ráadásul számos kutatás szerint közülük több is segíthet csökkenteni a daganatos betegségek kockázatát.

Nem véletlen, hogy az orvosok és dietetikusok újra és újra hangsúlyozzák a szezonális étkezés fontosságát: ezek az ételek nemcsak olcsóbbak és frissebbek, hanem tele vannak antioxidánsokkal, rostokkal és vitaminokkal, amelyek támogatják a szervezet természetes védekezőképességét. Most megmutatjuk, mely őszi finomságok érdemesek különösen a figyelmünkre, ha az egészségünk védelméről és a rák megelőzéséről van szó.

Őszi zöldségek és gyümölcsök, melyek segítenek megelőzni a rákos megbetegedéseket:

Szőlő
Káposzta
Körte
Sárgarépa
Birsalma
8 fotó

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top