Életmód

3 fantasztikus útvonal Magyarországon autósoknak

Mesebeli tájak, buja, zöld erdők, színpompás, virágos mezők és gyönyörű, természet alkotta vonulatok: pattanj be a kocsiba, és felejthetetlen élményben lesz részed! Ezeken az utakon feltétlen kocsikázz végig, ha valami igazán lenyűgözőt akarsz látni!

Nem kell külföldre menned azért, hogy fantasztikus tájakban gyönyörködj! A következő 3 útvonalon nyer igazán értelmet az a bölcsesség, miszerint nem a cél a fontos, hanem az út. Itt a jó idő, ülj kocsiba, és fedezz fel mesés tájakat az országhatáron belül!

Mesebeli út a Balaton-felvidéken

3 fantasztikus útvonal Magyarországon autósoknak

A Balaton északi partján haladó Fő út körülbelül 20 km-es, mesés szépségű szakasza Európa szerte megállja a helyét, Magyarországon pedig biztosan a dobogósok között van. Ez az a hely, ahol nem érdemes nyomnod a gázpedált: szépen, komótosan gurulj végig az úton, és közben élvezd a gyönyörű, dombos, virágmezőkkel tarkított vidéket, amelyet a Balaton látványa koronáz meg. Tapolcán feltétlenül nézd meg a tavas barlangot és a csodás Malom-tót, Köveskálon ebédelj meg, és ha erre jársz, ne hagyd ki a mindig nyüzsgő és színes káptalantóti piacot sem!

Felsőtárkány–Lillafüred, a csodák útja

3 fantasztikus útvonal Magyarországon autósoknak

A kis hazánk legszebb természeti kincsei mellett elhaladó útvonal a Bükki Nemzeti Parkot szeli át. Itt autózva úgy érezheted magad, mintha egy másik világba csöppentél volna. Hirtelen átértékeled azokat a fontossági sorrendeket, amiket eddig felállítottál, és rájössz: ezek nélkül a szívbe markolóan szép dombok, erdők és friss levegő nélkül nem élet az élet! A közel 40 km-es Felsőtárkány–Lillafüred útvonalon a buja, zöld erdők illata biztosan elvarázsol, amit a rejtélyes és hangulatos kőszoroson való átkelés tesz még izgalmasabbá, de légy óvatos, mert a számtalan hajtűkanyarban és meredek lejtőn a vezetési tudásodra is nagy szükség lesz!

Az elbűvölő Káli-medence

3 fantasztikus útvonal Magyarországon autósoknak

A Káli-medence az elmúlt években igen felkapott és népszerű turistahely lett, de mindenkit meg tudunk érteni, aki rajong a vidékért, ugyanis mi is osztozunk ezen környék csodálatában. A magyar Toscana névvel is elhíresült Káli-medencében, az apró falvak mellett elhaladva könnyen támadhat olyan érzésünk, mintha Olaszország gyönyörű tájait szelnénk át. A dombos vidéken kanyargó utcácskák és számos zsákfalu várja, hogy felfedezd, és újra visszatérj: garantáljuk, ha egyszer jártál a Káli-medencében, mindig vissza fog húzni a szíved!

 

Még egy kis autókázás az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top