Életmód

Csodás, könnyű lábak egyszerűen?

Neked mennyire ápolt a lábad? Elmondjuk, hogyan kényeztesd.

Az igényes, szép lábak önbizalmat adnak és jó benyomást keltenek. Vannak, akik a hétköznapok során nem fektetnek nagy hangsúlyt a lábápolásra, míg mások rendszeresen kérik pedikűrös segítségét. Házi praktikákkal sokan próbálkoznak, de a lábápoló frissítők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel a sokrétű készítmények több funkciósak és nemcsak hidratálják a fáradt lábakat, hanem frissítik azokat és könnyedséget csempésznek a hétköznapokba. Azoknak, akik szeretnének tenni az igényes lábakért, hoztuk egy összefoglalót. Leírtuk, hogyan zajlik a lábápolás otthon és mire érdemes figyelni. Jöjjenek hát a tanácsok!

A lábápolás nem évszakhoz kötött, tehát nemcsak nyáron van szüksége a végtagjainknak az odafigyelésre, hanem egész évben fontos, hogy törődjünk a lábainkkal. Nemcsak esztétikai okokból érdemes követni az állapotukat, hanem az egészségünk kapcsán is figyelni kell rájuk. Nem megvalósíthatatlan dolgokra gondolnunk és vagyonokat sem érdemes költenünk lábápolásra, elég, ha megtanuljuk, hogyan frissítsük fel a lábunkat és hogyan használjuk azokat a készítményeket, amelyek hozzájárulnak a komfortos mindennapokhoz.

Csodás, könnyű lábak egyszerűen?

Lábfürdőt!

Egy nyugalmasabb estén kényeztesd kicsit magad és vegyél lábfürdőt. Emlékszel arra, hogy a nagymamád is gyakran csinálta? Ugye? Pedig sajnos ez a szokás szinte teljesen kiment divatból annak ellenére, hogy nemcsak a léleknek kellemes a fürdő, hanem a lábakat is melengeti vagy épp felfrissíti annak függvényében, hogy milyen hőmérsékletű vizet használunk. A természetgyógyászok szerint a lábfürdő során méreganyagok is távoznak a szervezetből, ezért az egészségünkre is jó hatással lehet a kényeztetés. Próbáld meg te is! Nem nagy dolog, csak egy lavór kell, egy finom illatú illóolaj és só vagy szódabikarbóna, ha a méregtelenítésre is hangsúlyt fektetsz.

Dörzsölt vagy?

A kellemes, ellazító lábfürdő után nincs más hátra, mint hogy eltávolítsd a bőrkeményedéseket. A habkő kíméletes megoldást jelenthet, ha jól használod. Az sem mindegy persze, hogy milyet vásárolsz, ugyanis az egészen durvától a puhábbakig több féle termék közül választhatsz. A sarokreszelőket inkább a nagyobb bőrkeményedés ellen vesd be. A szakemberek szerint nem szabad az egész bőrkeményedést eltávolítani, mert kiújul és még nagyobb felületen szarusodik majd el a bőr.

Ápold!

Nemcsak a sarkaknak és a lábfejnek van szüksége kényeztetésre, hanem a lábszáraknak is. A száraz bőr sokak hétköznapjait nehezíti meg. A fáradt lábak pedig nem is vágynak másra, minthogy olyan hidratálást kapjanak, amely nemcsak a száraz bőr okozta kellemetlenségeket enyhíti, hanem felfrissíti a nehéz lábakat is. Vannak olyan komplex készítmények, amelyek egyszerre képesek ezt megadni, ráadásul finom, friss illatúak és könnyen felszívódnak. Válassz ilyet terméket, amikor a lábszáradnak a legjobbat szeretnéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top