Életmód

Digitalizált kirándulás Kékkúton

A Káli-medence Theodora tanösvényein a Kékkúti Nyomkereső elnevezésű applikáció segíti mostantól a túrázókat. A népszerű kirándulóhelyek, amelyeket évente több ezren látogatnak, összesen mintegy 17 km hosszan nyúlnak el a természetvédelmi területen, az egyik ráadásul éppen a Kékkúti palackozójától indul.

Jól jön az okostelefon a túrázáshoz a Káli-medencében

Afrika partjait nyaldosó trópusi óceánból itt maradt 250 millió éves csiga, a jégkorszak óta itt élő kankalin és a Kárpát-medence egyik legritkább madara, a nádiposzáta „elevenedik meg” a Kékkúti Ásványvíz Zrt. ingyenesen elérhető, új okostelefonos alkalmazásán.

Digitalizált kirándulás Kékkúton

 

A túrázók a Kékkúti Ásványvíz honlapjáról ingyenesen letölthetik az iOS vagy Android alkalmazást. De hogy azok se maradjanak le a lehetőségről, akiknek erre otthon nem volt idejük, a túraútvonalon kihelyezett tájékoztató táblákon megtalálhatják a letöltést segítő QR kódot is. Aki pedig kirándulni sem szeret, az otthon a fotelből is megtudhatja az érdekességeket a letöltés segítségével.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén lévő kirándulóhely megannyi természeti kincset rejt a maga föld- és víztani, zoológiai és botanikai sajátosságaival. A Theodora Tanösvényen a víz mindent átszövő körforgásának lehetünk tanúi, a Theodora-Kékkő Tanösvényen a kövek, és egész bolygónk történetébe nyerünk betekintést, míg az Idő Ösvényén millió éveket tehetünk meg egy-egy lépéssel a kezdetektől napjainkig.

 

Digitalizált kirándulás Kékkúton

„A Kékkúti Ásványvíz Zrt. 1907 óta van jelen Kékkúton. Számunkra fontos, hogy tegyünk az itt élőkért és óvjuk, bemutassuk a helyi környezet egyedülálló kincseit. Ezért támogattuk korábban is a Theodora Tanösvények létrehozását és ezért szeretnénk a most elkészült alkalmazás segítségével még több információt átadni az ide látogatóknak. Azt reméljük, a fiatalok is nagyobb kedvvel jönnek majd, ha a modern kor vívmányai találkoznak a régi korok emlékeivel – mondta el Némedi Krisztina, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. marketing osztályának vezetője.

Digitalizált kirándulás Kékkúton

 

A Theodora Tanösvények

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. büszkeségei a Theodora Tanösvények, melyek a Káli-medencében, a Balaton-felvidék egyik legszebb, legértékesebb kistáján találhatók. A Theodora Tanösvények (Theodora Tanösvény és Theodora-Kékkő Tanösvény) egyenként 15 állomásból álló, gyalogosan bejárható túra-vonalak, amelyeken információs táblák segítségével ismerkedhet meg a túrázó a térség természeti értékeivel és hagyományos tájhasználati módjaival. Az önmagába visszatérő nyomvonalú ösvények tehát nem pusztán kirándulóhelyek, hanem valós tudást adó helyszínek is, amelyeket évente több ezer iskolás és kirándulócsoport keres fel.

 

További információ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top