Életmód
Szponzorált tartalom

Fenntartható életvitel? Ezt tedd, ezt edd, és a környezetednek is jót teszel

Szívesen belevágnál egy tudatosabb életmódba, de az információbőség zavarában nem tudod, hol kezdd? Segítünk!

A fenntartható életvitel az utóbbi hónapokban egyre inkább központi kérdéssé vált, ami mellett már nem mehetünk el szó nélkül. Így tehetsz jót magadnak és a környezetednek is.

Válaszd az adalékanyag-mentes ételeket, italokat!

Ha lehetőséged van rá, helyi termelőktől, a boltokban pedig itthoni termékeket vásárolj, így nemcsak a szervezetednek és az ízlelőbimbóidnak tehetsz jót, hanem a helyi gazdaságokat, kisvállalkozásokat is támogathatod. A boltokban is szép számmal találhatsz olyan ételeket, italokat, rostos üdítőket, amik hazai gyártásúak, és 100%-ban természetes összetevőből készültek. Persze a hétköznapok rohanásában ez eleinte igényel némi szervezést és odafigyelést, de egy kis kitartással a napi rutinod részévé válik.

Kerüld a pálmaolajat!

Tény, hogy a pálmaolajat kikerülni nagyon nehéz, mivel a szépségápoló szerektől kezdve a rágcsákon, csipszeken, a mogyorókrémen át a zacskós levesekig, az instant ételekig rengeteg mindenben van. De ha egyszer megérted, hogy milyen áron juthatsz pálmaolajat tartalmazó ételekhez, biztosak vagyunk benne, hogy jobban meg fogod nézni a címkéket a boltban. A pálmaolaj kinyeréséhez komplett erdőket vágnak ki, így orangutánok és madarak ezrei maradnak otthon, majd élelem nélkül, vagyis az erdők kivágása egyenes út a kihalásukhoz.

Nézd meg, mibe csomagolják!

A tudatos életmód és ezáltal a tudatos vásárlás már nem csupán divatos kifejezések: az egészségünk és a jövőnk is azon múlik, mit emelünk le a polcokról. Lehetőség szerint keresd meg azokat a boltokat, termelőket, amelyekről tudod, hogy itthon készült termékeket árulnak, és a műanyag csomagolást sem használják feleslegesen. A nagyobb szupermarketekben pedig igyekezz a minimálisra szorítani a nejlonzacskók használatát, az előre csomagolt szalámik, sajtok és húsok helyett válassz a pultból. Az újrahasznosított csomagolással ellátott – vagy csomagolás nélküli –, valamint a természetes összetevőket tartalmazó ételek, italok nemcsak az egészségednek tesznek jót, hanem velük a környezetedet sem szennyezed.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top