Életmód

Fókuszban a testünk – hangolódj a nyárra 5 lépésben

A szépségápolási trendek között egyre erősödik a vonal, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy bőrápolásunkra nyaktól lefelé is legalább annyi hangsúlyt fektessünk, mint amit arcunk már kikövetelt magának.

Míg ugyanis az arcápolás terén nem győzzük éltetni a többlépcsős rutinokat, addig testünk többi részén egyetlen testápolóval igyekszünk elérni a „hűha” hatást. Pedig a pihe-puha bőrért karjainkon, lábainkon is meg kell dolgozni.

Azért, hogy a nyárba igazi bőrápoló bajnokként léphessünk be, hoztunk néhány tippet, amelyek segítségével egyszerre turbózhatjuk fel bőrápolási szokásainkat és készíthetjük fel testünket a nyári hónapokra.

1. Hamarosan itt a nyár, válts könnyedebb állagú krémekre, habokra

A téli hónapok zsírosabb bőrápolóit itt az ideje egy kicsit félre tenni, és épp úgy, mint az arcápolásnál, valamilyen könnyedebb, gyorsan felszívódó változat után nézni az üzletekben. A zsíros ápolók ugyanis határozottan nehéz érzetet adnak, amiktől bőrünk izzadtságtól csúszóssá válhat pillanatok alatt. A nyár közeledtével válasszunk gyorsan felszívódó, könnyű állagú formulát, például habot, ami villámgyorsan felszívódik, és mégis ápol, ragacsos utóérzet nélkül.

Tipp:

Új NIVEA Testápoló Habok

2. A kritikus pontok mindig kritikusak maradnak

A fenti javaslat záradéka is lehetne, hogy az évszakváltás ellenére se feledkezzünk meg a szárazabb bőrfelületekről: tipikusan ilyenek mindenkinél a könyök és a térd. Ezek a területek még nyáron is hajlamosabbak rá, hogy szárazabbak, egyszersmind érdesebbek legyenek, amik ápolására érdemes ilyenkor a klasszikus NIVEA Creme-et a kezünk ügyében tartani.

Tipp:

NIVEA Creme

 

3. A hámlasztás nem csak arcbőrünknek tesz jót

Az otthoni kémiai hámlasztók számos arcbőrprobléma esetén segítségünkre sietnek, és talán nem is gondolnánk, hogy testünk más részein is kihasználhatjuk képességeiket. A jellemzően karjainkon és lábainkon lévő apró, libabőrnek tűnő, de soha elmúlni nem akaró pöttyökre (a keratosis pilaris jeleire) például a szalicilsavas BHA-hámlasztók lehetnek segítségünkre. Rendszeres használatukkal egységesebbé válhat a bőrkép, ami a pántos ruhácskák és miniszoknyák időszakában meglehetősen sokat lendíthet komfortérzetünkön.

Tipp:

Geek&Gorgeous Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid hámlasztó

 

4. Fényvédelem, kiemelten arcra – nyári kiadás

Megfelelő fényvédelemre egész évben szüksége van arcbőrünknek, nyáron pedig ez hatványozottan igaz. Ha csak egy dolgot lehetne javasolni, amit a ráncosodás megelőzésére érdemes használni, az egész biztosan egy erős fényvédő összetevőket tartalmazó készítmény lenne – és akkor még nem esett szó a napsugárzás más, káros hatásainak kivédéséről, amelyekre szintén oda kell figyelni. Szerencsére ma már jó minőségű, direkt arcra szánt fényvédők állnak rendelkezésre, amelyek többsége más – az arcbőr ápolásáért, hidratálásáért felelős – alkotóelemeket is tartalmaz.

Tipp:

NIVEA Q10 ANTI AGE-PIGMENTS Napozó Arckrém FF 50, 50ml

5. Frissítő testpermet

Kellemes illatuk csak hab a tortán, a nem testillatosítóként funkcionáló testpermetek elsősorban a gyors felfrissítés és extra hidratálás eszközei lehetnek. Legtöbbjük kiszerelése kicsi, így bárhová magunkkal vihetjük őket, hogy a nap folyamán átfújjuk bőrünket, amely garantáltan hálás lesz a felüdülésért.

Tipp:

Aromax Pantenolos Bőrnyugtató Testpermet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top