Életmód
Szponzorált tartalom

Így teheted a főzést igazi élménnyé! Tippek, trükkök, hogy a konyhában töltött idő élvezetes legyen

Ki mondta, hogy a konyhában töltött időnek unalmasnak kell lennie? Főzz úgy, hogy közben szórakozol, és még az asztalra is finom falatok kerülnek!

Ha sűrű a napod, megértjük, ha az estéd nagy részét nem a konyhában szeretnéd tölteni. Éppen ezért adunk néhány tippet, hogyan főzhetsz finomat rövid idő alatt úgy, hogy élvezed is.

Válassz minőségi hozzávalókat!

Ahhoz, hogy a konyhában töltött idő élmény legyen, és ne csak egy „kötelező” feladatként szerepeljen a napi teendők között, fontos, hogy már a boltban nézd meg, mit teszel a kosaradba! A jó minőségű alapanyagok sokkal ízletesebbek, illatosabbak, és a főzést is egyszerűbbé teszik: nem kell feljavítanod a készülő fogásokat, vagy akár „B” opciót keresned a főzés során, így több időd marad magadra és a szeretteidre is. Nézd meg a csomagolást, és mellőzd az adalékanyagokat, ízfokozókat tartalmazó hozzávalókat, igyekezz olyan hozzávalókat választani, amik már önmagukban is ízletesek.

Próbálj ki új, egészséges ízeket!

Merj kilépni a komfortzónából, és ismerj meg új recepteket! A magyar konyha ízletes, de érdemes más országok ízeit is kipróbálnod. Ha nemcsak finomakat ennél, de az egészségedre is szeretnél odafigyelni, akkor próbálj ki színezék-, tartósítószer- és gluténmentes recepteket: fedezd fel a hüvelyesek és a zöldségek új formáját, és főzz zöldségekből készült tésztát! A Bonduelle újraértelmezte a zöldségek felhasználását, és tésztát készített belőlük, amik vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban gazdagok, így még az alakod miatt sem kell aggódnod. De milyen zöldségek alkalmasak arra, hogy tészta formában kerüljenek a tányérodra? A vöröslencse például tökéletes alapanyag, ami a női szervezet egyik legjobb barátja, ugyanis vasban és fehérjében gazdag, serkenti az emésztést, de bőségesen tartalmaz Omega-6 zsírsavat és izoflavonokat, amik jó hatással vannak a hormonháztartásunkra.

De a borsó, a cukkini, a kukorica és csicseriborsó is kiváló arra, hogy tészta készüljön belőlük, amiket szintén megtalálhatsz a Bonduelle kínálatában. A csicseriborsó szintén gazdag fehérjében, felpörgeti az anyagcserét, és emellett bőségesen tartalmaz B1-, B6- és E-vitamint, valamint cinket, vasat és magnéziumot. Jót tesz a koleszterinszintnek, a szívünknek és az érrendszerünknek, sőt: még a depresszív időszakokat is nagyobb eséllyel kerülhetjük el, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Használj friss fűszereket!

Ahhoz, hogy az ételek íze valóban finom legyen, a jó minőségű alapanyagok mellett a megfelelő fűszerezés is fontos. Ha teheted, szerezz be friss fűszereket, ugyanis a szárított változatoknál intenzívebb ízűek, és még a konyhádat is feldobhatod velük. A friss bazsalikom, a kakukkfű, az illatos oregánó, a petrezselyem mind olyan fűszernövény, amit felhasználhatsz a húsételekhez és a zöldséges fogásokhoz is. A konyhaablakba téve sokáig elállnak, és elég egy-egy két levél mindegyikből, hogy az aromájukkal gazdagítsák az ételeinket.

Tedd társasági eseménnyé a főzést!

Akár a pároddal, akár a barátaiddal főzöl, biztos, hogy nem fogtok unatkozni. Gondolj bele: a baráti, családi összejövetelek központja egy idő után mindig a konyhába tevődik át, ami nem véletlen. A finom ízek és illatok mindenkit csábítanak, ezért, ha szervezel egy főzőestet, ne csak a végeredményre hívd meg a barátaidat, helyette főzzetek együtt! Kapcsoljatok zenét, osszátok fel a teendőket már az előkészületek során, így nemcsak a főzés idejét rövidíthetitek le, hanem igazi társasági eseménnyé is varázsolhatjátok a konyhai készülődést.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top