Életmód
Szponzorált tartalom

5 léleksimogató program a napfényes őszi hétvégékre

A nyár véget ért, de ez nem jelenti azt, hogy a négy fal közé kellene zárkóznunk. Az ősz gyönyörű és színpompás, ezért amíg kellemes az idő, használd ki a hétvégéket!

Minden évszaknak, így az ősznek is megvannak a szépségei: a kellemes hőmérséklet és a színpompás erdők mind a szabadba csalogatnak. Íme a leghangulatosabb őszi programok.

Piknik

Szeptemberben az időjárás még kellően meleg, mégsem kell tartanunk a kánikulától, de még egy semmiből jött nyári zivatar sem vethet véget a szabadtéri programoknak. A kora őszi időjárás így tökéletes egy piknikhez: fogj egy nagy plédet, pakolj a kosárba szőlőt, almát, körtét, különböző sajtokat, és csomagolhatsz szendvicset, süteményeket, valamint házi sütésű kekszet is. Az innivalóról se feledkezz meg: legyen nálad ásványvíz és gyümölcslé is, amelyből a rostos, természetes összetevőket tartalmazót válaszd.

Balaton

A Balaton nemcsak nyáron, hanem ősszel is szép, sőt, ősszel talán még szebb. Kevesebb a külföldi turista, az árak szezonon kívül már barátságosabbak, és a nyári zsongás helyét átveszi a nyugalom. Ha igazán idilli kikapcsolódásra vágysz, akkor érdemes egy hétvégére szeptemberben, októberben is leruccanni a magyar tengerhez, és megcsodálni a naplementét az ősz színeiben.

Kerékpározás

Ha szereted a természetet, ősszel sem kell lemondanod a friss levegőről. Ne tedd még el a bringádat, helyette tekerj egyet, és csodáld meg az ősz színeit! Menjetek el egy kerékpártúrára a barátaiddal, a családoddal a Balatonhoz, a Velencei-tóhoz vagy egyszerűen a közeli erdőbe. Azonkívül, hogy a túra jót tesz az alakodnak, a szabad levegőn könnyebben  kikapcsolhatsz, mentálisan és lelkileg is feltöltődhetsz.

Túrázás

Ha az aktív pihenés híve vagy, akkor húzd fel a bakancsodat, fogd a hátizsákodat, és irány túrázni! Ne szegje kedved, ha esetleg nincs hozzá társaságod: csatlakozz egy szervezett túrához! De akkor sem kell otthon ülnöd, ha túra helyett csak sétálnál: nemcsak Budapesten, hanem a nagyobb vidéki városokban is számos városi sétán vehetsz részt, amelyen megismerheted a helyi nevezetességeket, kevéssé ismert zugokat, és érdekes történeteket hallhatsz a városodról.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top